субота, 14 квітня 2012 10:48

Доказів того, що кілера Щербаня оплачували Тимошенко чи Лазаренко, немає - адвокат

Доказів того, що кілера Щербаня оплачували Тимошенко чи Лазаренко, немає - адвокат
Павло Лазаренко та Юлія Тимошенко. Фото: lenta.ru

Ніяких документів, які дозволяють зробити висновок, що Юлія Тимошенко або Павло Лазаренко перераховували гроші за вбивство донецького бізнесмена Євгена Щербаня, в матеріалах кримінальної справи не фігурувало. Про це в інтерв'ю ZN.UA розповів адвокат Дмитро Поєзд, який захищав вбивцю Щербаня Вадима Болотських під час досудового слідства в 2001-2003 роках.

"Немає доказу ланцюжка проходження грошей від замовника до Болотських. Він єдиний залишився в живих з учасників цього злочину. І слідство має довести, що гроші, які, якщо допустити, що перераховувала Тимошенко, потрапили до Болотських і саме за скоєння вбивства", - зазначив Поєзд.

"Під час досудового слідства слідчі мені показували копію якоїсь платіжки. Я сказав - дайте оригінал документа, і на цьому все закінчилося. Ніяких платіжних документів, що дозволяють зробити висновок, що Тимошенко або Лазаренко перераховували гроші за вбивство Євгена Щербаня, в матеріалах справи не фігурувало. Це я заявляю з усією відповідальністю", - заявив він.

"Хтось повинен сказати: "При мені ця людина передавала гроші і тому-то замовляла вбивство того-то". Таким доказом може бути зафіксована телефонна розмова, за що людина заплатила і скільки. Або має місце пересилання зброї того, хто скоїв злочин. Всі подібні речі як докази відсутні, якщо мати на увазі причетність Лазаренка і Тимошенко. А всі ці перерахування коштів ще тоді, під час досудового слідства і під час суду, не мали ніякого значення. Мало що і хто кому перераховував? Де докази, що це за вбивство? Прокуратура зараз, якщо говорити на жаргоні, бере Тимошенко на понт", - вважає адвокат.

Зараз ви читаєте новину «Доказів того, що кілера Щербаня оплачували Тимошенко чи Лазаренко, немає - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути