Ексклюзиви
понеділок, 16 січня 2012 10:52

Договір про вільну торгівлю з СНД неідеальний - Азаров

Договір про вільну торгівлю з СНД неідеальний - Азаров

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає Договір про зону вільної торгівлі у рамках Співдружності Незалежних Держав неідеальним, але виключно позитивним для України.

Як повідомила прес-служба Партії регіонів, про це глава уряду написав користувачам соціальної мережі Фейсбук.

"На прес-конференції після підписання Договору щодо зони вільної торгівлі у рамках Співдружності я його оцінив як неідеальний... Разом із тим ще раз наголошую, цей договір є виключно позитивним для нашої країни", - зазначив Азаров, додавши, що підписання договору - це великий крок вперед.

Глава уряду наголосив, що недоліки договору пов'язані з існуванням у рамках СНД Митного союзу трьох країн: Росії, Казахстану і Білорусі, між якими відсутні митні кордони та існує вільне переміщення товару.

"Абсолютно очевидно, що ці країни хочуть, щоб у рамках зони спільної торгівлі враховувалася можливість безмитного попадання товару з країн, що не входять у Митний союз. І тому в договорі є певні позиції, які дозволяють країнам Митного союзу у разі завдання цим країнам значного економічного збитку після проведення консультацій вживати певних заходів захисту. Все це відповідає правилам СОТ, і, звичайно, проти цього немає заперечень. Проте, як на практиці це застосовуватиметься, поки що незрозуміло. Ось одне із застережень, за яким я назвав цей договір неідеальним", - пояснив Азаров.

Зараз ви читаєте новину «Договір про вільну торгівлю з СНД неідеальний - Азаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути