Ексклюзиви
середа, 16 червня 2021 22:56

Для українців скасували самоізоляцію після повернення з-за кордону

Для українців скасували самоізоляцію після повернення з-за кордону
Скасували вимогу тесту для українців, які повертаються з-за кордону. Фото: ua.news

Для українців, що повертаються з-за кордону, та іноземців з правом постійного проживання в Україні скасували самоізоляцію.

Скасували також вимогу про наявність негативного тесту на коронавірус. Про це повідомляє Урядовий портал.

"У зв'язку з переходом всієї України до зеленого рівня карантину перетин державного кордону з будь-яких країн є безперешкодним для громадян України або іноземців з посвідкою на постійне проживання. Так само безперешкодно україці можуть перетинати КПВВ", - йдеться в повідомленні.

Відтепер не потрібно буде встановлювати мобільний застосунок "Вдома" при поверненні з-за кордону до України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд спростив обмеження для масових заходів

Громадянам інших країн для в'їзду і далі обов'язково мати страховий поліс, що враховує і випадок захворювання коронавірусом, а також негативний тест або довідку про повний курс вакцинації:

- негативний результат ПЛР-тесту, зробленого не раніше 72 годин до перетину кордону;

- негативний результат експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу (не більше як за 72 години до перетину кордону);

- документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях.

У разі повернення на території України іншого рівня епідемічної небезпеки вимога тесту або самоізоляції повернеться, незалежно від країни прибуття.

Самоізоляція не буде вимагатися за наявності негативного ПЛР-тесту на коронавірус, зробленого за 72 години до перетину кордону, або негативного експрес-тесту, або ж документу, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання.

Кабінет міністрів продовжив до 31 серпня карантинні заходи. На території держави діятимуть обмеження, притаманні зеленій зоні.

Зараз ви читаєте новину «Для українців скасували самоізоляцію після повернення з-за кордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути