неділя, 18 вересня 2011 12:56

Задля чесних виборів треба вирішити питання формування комісій - Кириленко

Задля чесних виборів треба вирішити питання формування комісій - Кириленко

Влада знову сфальсифікує результати парламентських виборів, якщо не буде вирішено питання рівноправного формування виборчих комісій. Про це в ефірі "Радіо Свобода" заявив лідер партії "За Україну!", народний депутат від НУНС В'ячеслав Кириленко.

"Якщо ми не зможемо сформувати на рівноправних засадах комісії окружні і дільничні, то тоді будь-яка система не спрацює. Тобто вона спрацює в один бік — на користь влади. Оце ключове питання", — наголосив він.

Кириленко нагадав минулорічні вибори до місцевих органів влади.

"Згадайте результати останніх місцевих виборів, до речі, на змішаній системі, позірно нібито всі мали можливість брати участь у комісіях, насправді фактично на дві третини, а в деяких регіонах на три чверті всі комісії складалися лише з представників влади. Результат був запрограмований наперед", — переконаний політик.

"Якщо така концепція буде покладена і в парламентські вибори 2012 року, то ці вибори закінчаться фальсифікаціями і масштабним суспільним протистоянням. І щоб цього не було, то треба унеможливлювати це зараз за допомоги Венеціанської комісії, без Венеціанської комісії, просто виходячи з інтересів України", — сказав Кириленко.

Раніше повідомлялося, "Наша Україна" закликає опозицію разом захищати вибори від фальсифікацій.

Зараз ви читаєте новину «Задля чесних виборів треба вирішити питання формування комісій - Кириленко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути