пʼятниця, 24 лютого 2012 09:19

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Депутати Європарламенту просять ГПУ пустити їх до Тимошенко

Депутати Європарламенту просять ГПУ пустити їх до Тимошенко

Депутати Європарламенту, члени комітету парламентського співробітництва "ЄС-Україна" звернулися до Генеральної прокуратури з проханням дозволити їм зустрітися з екс-прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко.

Про це повідомив глава делегації Європарламенту в комітеті парламентської співпраці "ЄС-Україна" Павло Коваль в інтерв'ю українській службі радіостанції "Свобода".

Також Коваль зазначив, що готовий зустрітися з Тимошенко, як тільки отримає на це дозвіл відповідних органів.

"Якби зараз випала така можливість, я б змінив свої плани і поїхав до харківської колонії, щоб зустрітися з Тимошенко. Я думаю, така зустріч була б корисна і їй як політику, якого вилучено з політичного процесу. Також це була б підтримка їй як людині, яка опинилася в такому важкому становищі", - сказав Коваль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЄС немає політичної волі, аби підписати Угоду з Україною - міністр Польщі

Зустрічі з Тимошенко постійно вимагають представники зарубіжних політичних і дипломатичних установ, міжнародних правозахисних організацій.

Коваль, який очолює в Європарламенті комітет співробітництва з Україною, - один з авторів звернень європейських парламентаріїв на адресу чинної влади в Києві з вимогою припинити тиск на політичних опонентів і забезпечити демократичні свободи в країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Тимошенко може погіршити взаємини із США - заступник держсекретаря

Під час нинішнього візиту до Києва польський політик і його колеги з комітету співпраці "ЄС - Україна" зустрілися з керівництвом Верховної Ради України та представниками правлячої і опозиційних партій.

Зараз ви читаєте новину «Депутати Європарламенту просять ГПУ пустити їх до Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути