пʼятниця, 11 лютого 2022 23:01

Депутата-хабарника Трубіцина і двох його посібників заарештували

Депутата-хабарника Трубіцина і двох його посібників заарештували
Заарештували трьох депутатів від "Слуг народу". Фото: УНН

Вищий антикорупційний суд заарештував депутата Київської міської ради від фракції "Слуга народу", голову Постійної комісії з питань підприємництва, промисловості та місцевого благоустрою Владислава Трубіцина.

Трубіцина затримали 9 лютого за підозрою в отриманні хабара в 1 мільйон 260 тисяч гривень за сприяння розміщенню точок пересувної сезонної торгівлі в Оболонському районі Києва. Ще п'ять осіб — двох його помічників та трьох керівників комунальних підприємств Києва — затримали за підозрою у пособництві депутату, повідомляє пресслужба суду.

Він може вийти під заставу майже 15 мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Друзям - усе, ворогам - вибіркове правосуддя", - Маленко, "Голос", про позицію влади у справі про хабарництво "слуги" Трубіцина

Ще одному ймовірному співучасникові депутата Київської міської ради запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 1 488 600 гривень. Його взяли під варту в залі суду. Особу підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України.

Третьому підозрюваному обрали запобіжний у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 744 300 гривень.

У разі внесення застави підозрюваний зобов'язаний: не залишати населений пункт, у якому він проживає, без дозволу детектива, прокурора, суду; повідомляти детектива, прокурора, суд про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними; здати на зберігання до Державної міграційної служби України свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд та в'їзд в Україну, носити електронний засіб контролю.

Національне антикорупційне бюро показало відео хабаря, який за даними слідства вимагав київський депутат від "Слуга народу" Владислав Трубіцин.

Бюро повідомило, що депутата і ще п'ятьох осіб затримали 9 лютого на одержанні 1,26 млн грн хабаря за сприяння в організації роздрібної торгівлі у столиці.

За даними слідства, крім офіційних 50 тис. гривень на рік за крапку, підприємці мали платити від 15 до 25 тисяч гривень хабара.

Зараз ви читаєте новину «Депутата-хабарника Трубіцина і двох його посібників заарештували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути