Ексклюзиви
пʼятниця, 17 березня 2017 23:16

"Справа Насірова тягнутиметься роками" – політолог

"Справа Насірова тягнутиметься роками" – політолог
Фото: 112.ua

Порошенкові не вигідна втеча Насірова за кордон. Тому його триматимуть в Україні. Інакше президент матиме репутаційні втрати.

Таку думку Gazeta.ua висловив політолог Андрій Золотарьов:

"Якщо Насіров втече з країни, громадські активісти винитимуть у всьому Порошенка. Той матиме значні репутаційні втрати. Тому цього не допустить. Далі справа тягнутиметься місяцями в кращому випадку. В гіршому – роками. НАБУ мало на меті, щоб Насіров дав свідчення щодо корупції у верхах. Але ця мета не була і не буде досягнута. Сума, яку заплатив Насіров – цілком легальна. Його адвокати розуміють, що їх вивчатимуть під мікроскопом".

Через деякий час суспільна увага до Насірова зменшиться, вважає експерт:

"Якийсь час справа Насірова буде триматися в інформаційному полі. Пізніше – затухне. Дуже довго тримати суспільну увагу навколо нього не вдасться. Найголовніше, що справа Насірова відводить увагу суспільства від структури, яку він очолював. Якщо у його крісло поставити янгола, то післязавтра у нього виростуть роги та хвіст. Тому насамперед треба змінювати систему".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як розвиватиметься справа головного фіскала - думка Бутусова

Хоча Насірова і затримали, робота Антикорупційного бюро бажає кращого, говорить Золотарьов:

"НАБУ хотіло продемонструвати, що здатне вполювати велику здобич. На них були витрачені величезні кошти. Але ефективність цієї інституції дуже низька. Вони, навіть, шкарпетки не відпрацювали, які купували для свого спецназу. Ті люди, які стояли у першоджерел створення структури будуть питати: "Яка її ефективність?".

Керівнику Державної фіскальної служби Роману Насірову інкримінують надання податкової позики для низки підприємств, пов'язаних із "газовою справою" екс-нардепа Олександра Онищенка.

У ніч на 7 березня Солом'янський райсуд Києва обрав Насірову запобіжний захід - тримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою застави 100 млн грн.
САП просила суд призначити 2 млрд грн застави.

16 березня дружина Насірова внесла за нього заставу. Відсторонений керівник ДФС вийшов із СІЗО. На нього наділи електронний браслет.

Зараз ви читаєте новину «"Справа Насірова тягнутиметься роками" – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути