Ексклюзиви
четвер, 27 грудня 2018 12:40

Справа Гандзюк: на Луценка написали заяву

Справа Гандзюк: на Луценка написали заяву
Генпрокурор Юрій Луценко розголошує відомості розслідування, каже юрист Масі Найєм. Фото: Reuters

На генерального прокурора Юрія Луценка написали заяву до Державного бюро розслідувань. Розпочати кримінальне провадження через розголошення відомостей досудового розслідування у справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк вимагає юрист, брат нардепа Мустафи Найєма Масі Найєм.

"Йдеться про розголошення, скоєне прокурором незалежно від того, чи брав він безпосередню участь у досудовому розслідуванні", - написав Найєм у Facebook.

"Наприклад, публічне оголошення про намір повідомити певним особам про підозру може дати чіткий сигнал таким особам про те, що їм варто здійснити певні дії для уникнення застосування до них відповідних процесуальних дій. Такий самий ефект матиме й оголошення ймовірного мотиву вбивства і повідомлення про те, що саме такий мотив тепер виводить слідство на ім'я ймовірного замовника", - пояснив він.

3 грудня Луценко заявив, що слідство встановило всіх замовників та організаторів нападу на Гандзюк.

"У цьому процесі вже оголошено про підозру помічникові одного з народних депутатів. І найближчим часом ми оголосимо ще кілька підозр, які остаточно покажуть коло осіб, причетних до замовлення, організації та виконання цього злочину", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко чудово знає, хто замовив Катерину Гандзюк - волонтер

4 листопада у столичному опіковому центрі померла 33-річна Катерина Гандзюк. У неї відірвався тромб, за попередніми даними. Була радницею міського голови Херсона, виконувала обов'язки керуючої справами виконкому. На Катерину напали поблизу під'їзду власного будинку вранці 31 липня. Невідомий вилив на неї літр концентрованої сірчаної кислоти й утік.

Зараз ви читаєте новину «Справа Гандзюк: на Луценка написали заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути