Ексклюзиви
пʼятниця, 20 вересня 2019 09:43

Справа Байдена: адвокат Трампа проговорився, що тиснув на Україну

Адвокат Дональда Трампа Руді Джуліані під час розмови з ведучим телеканалу CNN заплутався у своїх висловлюваннях. Він випадково визнав, що намагався тиснути на представників влади України, щоб ті розпочали розслідування проти родини Джо Байдена.

  Адвокат Трампа просив Україну розслідувати справу Джо Байдена. Фото: dw.com
Адвокат Трампа просив Україну розслідувати справу Джо Байдена. Фото: dw.com

Джуліані швидко почав говорити про 2016 рік, а потім заявив, що Джо Байден "підкупив президента України (Петра Порошенка. — Gazeta.ua), щоб звільнити прокурора (генпрокурора України Віктора Шокіна. — Gazeta.ua), який розслідував справу його сина", передає mediaite.com.

Після декількох хвилин словесної перепалки і претензій ведучий зупинився на Джуліані та змусив його відповісти на просте запитання про свою поїздку в Україну.

"Ви просили Україну розслідувати справу Джо Байдена?" — запитав він.

"Ні, взагалі-то ні. Я попросив Україну розслідувати твердження про втручання українців у вибори 2016-го на користь Хілларі Клінтон", — сказав Джуліані.

"Ви ніколи нічого не питали про Хантера Байдена (сина Джона Байдена, якого пов'язують з Україною. — Gazeta.ua)? Ви ніколи нічого не питали про Джо Байдена у генерального прокурора України?" — додає ведучий.

Джуліані відповів, що єдине, що він зі свого боку просив, так це те, що потрібно "зрозуміти, як саме Луценко, який був призначений генпрокурором, припинив справу AntAC".

"Отже, ви попросили Україну розглянути справу Джо Байдена", — продовжив ведучий.

"Звичайно, так", — наголосив Джуліані.

До цього в оточенні президента Дональда Трампа всі ретельно заперечували будь-який вплив на Україну у цій справі.

"Адвокат президента Трампа каже, що він спілкувався з українським офіційним посадовцем про можливу роль Джо Байдена у звільненні урядом прокурора, який розслідував сина Байдена", — пише ведучий у соціальній мережі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали дату зустрічі Зеленського і Трампа

Три комітети Палати представників Конгресу США заявили, що розпочали "широкомасштабне розслідування" повідомлень про те, що президент Дональд Трамп, його адвокат Руді Джуліані та інші чинили тиск на уряд України.

До цього вони цікавилися, чи не становило конфлікту інтересів те, що Хантер Байден, син колишнього віце-президента-демократа Джо Байдена, був членом правління української газової компанії Burisma, членів якої звинувачують в ухиленні від сплати податків.

Зараз ви читаєте новину «Справа Байдена: адвокат Трампа проговорився, що тиснув на Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути