Ексклюзиви
пʼятниця, 16 лютого 2024 15:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Данілов: Кремль почав проєкт із внутрішньої дестабілізації України

Данілов: Кремль почав проєкт із внутрішньої дестабілізації України
Росія розпочала операцію з дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні. Фото: twitter.com/OleksiyDanilov

Кремль розпочинає великий проєкт із дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні.

Одним із головних його пунктів є маніпуляції на темі виборів, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, передає "Укрінформ".

"Російська Федерація зараз розпочинає великий проєкт щодо дестабілізації ситуації на території України. Вони братимуть дуже активну участь у цьому процесі. Росія не має фізичної спроможності перемогти Україну військовим шляхом, тому питання внутрішньої дестабілізації - номер один для Кремля", - сказав він.

У Росії робитимуть усе можливе і неможливе, щоб дискредитувати вище військово-політичне керівництво України, зокрема президента Володимира Зеленського.

"Це справжня операція з дестабілізації ситуації в Україні. Ми знаємо назву цієї операції. Розуміємо, хто за нею стоїть. Існує проблема у зв'язку з соціальними мережами, які дозволяють зберігати анонімність, через які й поширюють більшість фейків та дезінформації. Це дуже небезпечний інструмент впливу. Дестабілізаційні наративи поширюють зокрема через них. У цьому напрямі - нейтралізації загроз - активно працюють наші спецслужби", - наголосив секретар РНБО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пояснили, навіщо Путіну конче необхідна "перемога" в Авдіївці

Данілов також наголосив, що проведення виборів під час війни забороняє українське законодавство.

"Якщо хтось хоче зробити експеримент із розхитування суспільства, він може спробувати ініціювати проведення виборів на території України. Це небезпечно, адже якщо ми говоримо про демократичні вибори, це - змагальний процес програм кандидатів політичних партій. Уявляєте, якщо в нас під час війни люди будуть відволікатися від боротьби з ворогом і займатимуться виборчим процесом? Мені складно це уявити", - додав він.

Росія вже розпочала на фронті зимово-весняну наступальну операцію на межі Луганської і Харківської областей.

Це може дозволити ворогу досягти тактичних здобутків на Куп'янському напрямку, йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW). Водночас навряд забезпечить значні оперативні успіхи.

Зараз ви читаєте новину «Данілов: Кремль почав проєкт із внутрішньої дестабілізації України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути