вівторок, 17 вересня 2013 16:58

ЦВК не дала згоду комуністам на проведення референдуму

ЦВК не дала згоду комуністам на проведення референдуму
Петро Симоненко. Фото: genshtab.info

Центральна виборча комісія відмовила в реєстрації ініціативної групи з всеукраїнського референдуму щодо вступу України до Митного союзу.

За таке рішення на засіданні ЦВК у вівторок проголосували 13 членів комісії з 13 присутніх.

Як повідомив заступник голови ЦВК Андрій Магера, повідомлення громадяни Петро Симоненко, Георгій Буйко та Олександр Адвени про проведення 8 вересня зборів громадян на стадіоні "Спартак" було подано 3 вересня, тобто за 4 календарних дні, а не за 5, як це передбачено законом про всеукраїнський референдум.

Разом з тим Окружний адмінсуд Києва 6 вересня по позовом Європейської партії України заборонив ЦВК направляти свого представника на дане зібрання. На підставі даного рішення суду ЦВК свого представника на це зібрання не направляла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комуністи збирають голоси за Митний союз в інтернеті

Магера підкреслив, що таким чином при створенні ініціативної групи з проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою про вступ України в МС не був витриманий порядок, передбачений законом.

Нагадаємо КПУ 16 серпня подала до ЦВК повідомлення про намір провести збори громадян України з проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою щодо вступу (приєднання) України до МС .

ЦВК подали повідомлення про проведення зборів громадян з всеукраїнського референдуму троє громадян, одним з яких є лідер КПУ Петро Симоненко. Суд заборонив ЦВК направляти свого представника на це зібрання, проте, проводити самі збори не забороняв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Балога порадив владі відправити комуністів в опозицію

8 вересня на стадіоні " Спартак" в Києві відбулися збори громадян , організовані КПУ і громадським рухом "Український вибір" , в якому взяли участь 2 508 осіб. Збори затвердили склад ініціативної групи для збору підписів на підтримку всеукраїнського референдуму в кількості 9 тис 892 осіб, а також формулювання питання, що пропонується винести на референдум: "Чи підтримуєте ви приєднання України до Митного союзу Республіки Білорусь, Республіки Казахстан та Російської Федерації?".

Зараз ви читаєте новину «ЦВК не дала згоду комуністам на проведення референдуму ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

230

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути