середа, 14 листопада 2012 13:36

ЦВК може встановити результати по 11 та 14 округах за протоколами - Соболєв

ЦВК може встановити результати по 11 та 14 округах за протоколами - Соболєв
Сергій Соболєв. Фото: batkivschina.com

ЦВК може встановити результати голосування по 11 та 14 округах за протоколами з мокрими печатками.

Про це Gazeta.ua сказав народний депутата Сергій Соболєв, коментуючи рішення Вищого адміністративного суду щодо заборони Центральній виборчій комісії офіційно оприлюднювати результати виборів в округах № 11 та №14.

"Повинне бути чітке рішення Генпрокуратури стосовно умисного зіпсування виборчої документації — це без сумніву. Чи можна там встановити результати виборів? Я переконаний, що можна", - наголосив він.

Перш за все, за словами нардепа, результати голосування можна встановити за даними з протоколів з мокрими печатками, які є у всіх партій-учасників виборчого процесу по всіх дільницях.

"Те, що ці результати було встановлено на користь інших кандидатів, які програли — це теж очевидно. Яке рішення тут буде обрано — дочекаємося рішення адмінсуду, це по-перше. Але, я думаю, що тут два варіанти — або підуть по варіанту 5-ти округів і оголосять перевибори, або є всі підстави встановити результати виборів, виходячи з протоколів з мокрими печатками. Адже очевидно, що там переможці — кандидати від Об'єднаної опозиції", - підкреслив парламентар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вкрадена перемога — це потужний чинник того, щоби влада програла і перевибори" - політолог

Відповідаючи на запитання, чи можливо ще скасувати рішення Центральної виборчої комісії щодо оголошення результатів виборів по цим округам, Соболєв, запевнив, що так, можливо.

"Тим більше, рішення адмінсуду було до того, як було опубліковано перелік кандидатів. Чому не внесли корективу — це питання до того, хто корегував список, коли є рішення вищого адмінсуду. Відповідно, з цього списку повинні були виключити тих двох кандидатів, які не стали депутати, та які вкрали перемогу у тих людей, які перемогли", - пояснив він.

Нардеп також переконаний, що це вже останні округи, по яким була незрозумілою ситуація і більше подібних рішень суду не буде.

"Тепер вже наврядчи (додадуться ще й інші округи), бо це останнє рішення Вищого адмінсуду, яке не дозволяло друкувати переможців. По всіх інших округах таких рішень, наскільки мені відомо, не існує", - запевнив він.

Зараз ви читаєте новину «ЦВК може встановити результати по 11 та 14 округах за протоколами - Соболєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути