Ексклюзиви
понеділок, 13 серпня 2012 18:34

Спецтема: Луценко за ґратами

ЦВК виконає рішення ВАСУ щодо Тимошенко та Луценка, навіть якщо воно буде на їхню користь - Магера

ЦВК виконає рішення ВАСУ щодо Тимошенко та Луценка, навіть якщо воно буде на їхню користь - Магера
Андрій Магера розповів про перебіг реєстрації кандидатів у депутати. Фото: ua.for-ua.com

Те рішення, яке Вищий адміністративний суд прийме щодо оскарження виключення Юлії Тимошенко та Юрія Луценка з виборчого списку Об'єднаної опозиції "Батьківщина", ЦВК буде його виконувати. Про це під час брифінгу сказав заступник голови ЦВК Андрій Магера.

"Зрештою, якого б змісту воно не було, воно дійсне з моменту проголошення. ЦВК може розглядати участь щодо реєстрації кандидатів на умовах виконання судових рішень", - зауважив він.

Магера зазначив, скільки б не тривав розгляд справи щодо Тимошенко та Луценка, якщо судове рішення буде ухвалене на їхню користь, то ЦВК його виконає.

"Поки що процес реєстрації не завершився. Вона проходить кожен день. Сьогодні лише останній день для подання документів. Якщо сьогодні не надійдуть ще заяви, то останній день для прийняття рішення ЦВК буде саме 18 серпня", - наголосив він.

За його словами, саме після 18 серпня буде підбита кількість депутатів, які подали документи до ЦВК, а також загальна кількість зареєстрованих кандидатів та кількість партій, які висунули кандидатів за багатомандатними округами та одномандатними.

"Особисто я прогнозував, що буде десь 15 партій, які висунули кандидатів в одномандатному окрузі та по списках. Але наврядчи це число буде 15, але близько цього", - припустив заступник голови ЦВК.

Нагадаємо, сьогодні ЦВК провела засідання, під час якого відмовила декілька десяткам кандидатів за одномандатними округами. Зареєструвала кандидатів близько 12 партій та спостерігачів від міжнародних та громадських організацій.

Зараз ви читаєте новину «ЦВК виконає рішення ВАСУ щодо Тимошенко та Луценка, навіть якщо воно буде на їхню користь - Магера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути