понеділок, 27 серпня 2012 09:48

ЦВК просить Нацбанк дозволити політикам агітувати більше і дорожче

ЦВК просить Нацбанк дозволити політикам агітувати більше  і дорожче
Політикам замало 150 тисяч на день для агітації? Фото: pravo-znaty.org.ua

ЦВК просить Нацбанк скасувати обмеження при здійсненні фінансових операцій на рахунках виборчих фондів політичних партій та кандидатів у народні депутати.

Як передає УНІАН, відповідне звернення до НБУ члени Центрвиборчкому схвалили в неділю на засіданні після вивчення спільної заяви п'яти партій: "УДАР Віталія Кличка", "Батьківщина", ВО "Свобода", Партії регіонів та Комуністичної партії України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Недоплачені студентам гроші прокручують в іншому місці - Гриневич

"ЦВК вважає своїм обов'язком звернути увагу на необхідність вирішення питань щодо скасування обмежень при здійснені фінансових операцій на рахунках виборчих фондів партій і кандидатів у народні депутати та забезпечення роботи банківських установ у вихідні та святкові дні", - йдеться у зверненні комісії.

ЦВК нагадує, що, відповідно до частини 2 статті 50 закону про вибори народних депутатів, власні кошти політичних партій та кандидатів, які перераховуються на відповідний рахунок, не підлягають обмеженням за сумою і кількістю перерахувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" змушують платити партійні внески навіть безпартійних чиновників

"Натомість, як свідчить спільна заява партій, окремі установи банків встановлюють обмеження за кількістю і сумою перерахувань на фінансування агітації не більш як 150 тис. грн. протягом одного робочого дня", - повідомляє ЦВК.

Крім того, ЦВК вважає за необхідне у зв'язку зі швидкоплинністю виборчого процесу забезпечити роботу банківських установ у вихідні та святкові дні.

Зараз ви читаєте новину «ЦВК просить Нацбанк дозволити політикам агітувати більше і дорожче ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути