вівторок, 21 лютого 2012 09:32

Чорновіл пояснив, чому депутатам страшно приховувати свої статки

Чорновіл пояснив, чому депутатам страшно приховувати свої статки

Декларації видатків вищого керівництва держави мають бути публічно доступними, аби люди могли порівняти реальний рівень життя можновладців із задекларованим і, таким чином, винести тому чи іншому чиновнику політичний вирок.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив народний депутат Тарас Чорновіл.

"Вони надіялись, що все пройде тихо, мріяли, що декларувати нічого не треба. Бо представити декларацію, в якій намальовано, що депутат купив 10 автомобілів і 40 брильянтових кольє для кожної коханки – якось соромно йому стає перед виборцями. З іншого боку йому страшно – а раптом через рік щось поміняється, і в нього відкопають невідповідність декларації. Можновладцю не охота мати проблеми", - пояснив Чорновіл.

На його переконання, декларації вищого керівництва держави мають бути опубліковані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорновіл: "регіонали" спробують взагалі скасувати декларування видатків

"Люди, які бачать публічне життя того чи іншого чиновника, на яких автомобілях він їде, можуть порівняти це з його декларацією і винести політичний вирок. Журналісти завдяки цьому можуть провести розслідування", - відзначив нардеп.

Він також наголосив, що депутати мають можливість самі скасувати у законі "Про засади запобігання і протидії корупції" положення, які стосуються декларування видатків.

"Але вони звертаються до КСУ, бо їм соромно самим це робити. Конституційний суд абсолютно ручний, ніхто не дізнається про його рішення, яке згодом тихенько випливе", - сказав Чорновіл.

Як відомо, 53 депутатів від Партії регіонів звернулися до Конституційного суду з проханням скасувати два положення закону "Про засади запобігання і протидії корупції", що набрав чинності 1 січня 2012 року.

 

Зараз ви читаєте новину «Чорновіл пояснив, чому депутатам страшно приховувати свої статки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути