середа, 28 грудня 2011 19:58

Чорнобилець рветься в ефір, щоб звинуватити Азарова у брехні

Чорнобилець рветься в ефір, щоб звинуватити Азарова у брехні

Ліквідатор-чорнобилець Володимир Рєпін, один з учасників голодування у Маріїнському парку, шукає можливість виступити на загальнонаціональному телеканалі. Він хоче звинуватити у брехні прем'єр-міністра Миколу Азарова.

"Я хочу викрити Азарова і Пенсійний фонд. Сьогодні вночі я закачав на телефон виступ пана Азарова, де він пообіцяв "добавить нам пенсию". Він розказує: "Якщо чорнобилець отримував по судам 7200, то в січні в нього буде 8200". А насправді у січні моя пенсія буде 2550 гривень, у інших чорнобильців - 1407 гривень. В пенсійному вже все підраховано. То кому я маю вірити – пану Азарову чи собі? Навіщо він бреше на всю Україну? Ходив з цим записом в Пенсійний фонд. Мені сказали: "нам дали вказівку – ми її виконуємо".  Зараз  шукаю вихід на телеканали – хочу в ефірі зустрітися з Азаровим і попитати про пенсії. Якщо хтось запросить – буду в Києві хоч наступного дня", - розказав чорнобилець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорнобильці пригрозили влаштувати самоспалення

Пенсії у дві тисячі не вистачить ні на життя, ні на ліки, говорить Володимир Рєпін.

"Я – ліквідатор, інвалід 2-ї групи. Хвороби почалися в 89-му, в 92-му лікарі встановили проміневу хворобу. Пережив інфаркт і інсульт. Під час голодування мені двічи викликали швидку – я відмовився від лікування. Потім Микола (Микола Костєв – лідер голодувальників у Маріїнському парку) відправив мене додому. Приїхав – ліг в лікарню. Виписався минулого вівторка. Мені вистачит цих двох тисяч на лікування? Ні, в мене не вистачить навіть на життя!", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорнобильці з "бютівцями" вимагають відставки Януковича та розпуску ВР

Завтра у Лисичанську відбудеться "круглий стіл" за участю мера Лисичанська, депутатів міської ради та чорнобильців, повідомив Рєпін.

"Будемо підіймати питання, як захистити наші права, як вирішити питання про виплату пенсій всім категоріям. Казали, що таких категорій 16. Але ми вже маємо документи, в яких йдеться про 33 категорії, яких позбавляють прав. Ми стоїмо за всіх. Вчора розмовляли з нашим мером (Сергій Дунаєв, депутат міськради від Партії регіонів, бізнесмен – ред.) – він за нас. Він розуміє наші проблеми. Але він нічого не може зробити, оскількі вчора був суд, який вирішив, що Кабінет Міністрів може виплачувати гроші на свій розсуд. Ми не спинимося, ми збираємося на війну", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «Чорнобилець рветься в ефір, щоб звинуватити Азарова у брехні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути