середа, 11 грудня 2019 12:49

Колишньому нардепу-втікачу Онищенкові робили візу до США

Колишньому нардепу-втікачу Онищенкові робили візу до США
Онищенка затримали в Німеччині. Фото: УНІАН

Лояльний до президента США Дональда Трампа телеканал One America News намагався отримати візу для українського олігарха та екс-нардепа Олександра Онищенка до його арешту в Німеччині.

За повідомленням американського видання The Daily Beast в Онищенка нібито є "бруд" про діяльність Burisma Holdings, де працював син конкурента Трампа на майбутніх виборах в 2020 році Джо Байдена Хантер, пише "Українська правда"

Дружнє до Трампа ЗМІ намагалося допомогти екс-нардепу отримати візу для в'їзду в США до його арешту у кінці листопада.

"Я можу підтвердити, що One America News Network дійсно намагалася отримати низку віз для колишніх українських чиновників, враховуючи Онищенка.

One America News Network зробила запит до затримання Онищенка. На сьогоднішній день розслідування One America News обійшлося в $100 тис", - сказав президент мережі ОАNN Чарльз Херрінг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Онищенко заявив про повернення в Україну

Американське ЗМІ "в даний час шукає візи" для кількох інших колишніх українських чиновників, але не для Онищенко. Херрінг відмовився повідомити, для яких українських чиновників його відділення намагається отримати візу.

Про зусилля ОАNN допомогти Онищенко з візою стало відомо після того, як адвокат Трампа Руді Джуліані прилітав до Києва для зустрічі з колишніми генпрокурорами України Юрієм Луценком і Віктором Шокіним. У поїздці Джуліані супроводжував кореспондент ОАNN.

Онищенко подавав заявку на візу на початку цього року.

Олександр Онищенко виїхав за кордон 2016 року. В Україні його підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку та продажу природного газу. Це завдало державі збитків на суму понад 1,613 млрд грн.

Екс-нардепа затримали у Німеччині.

Зараз ви читаєте новину «Колишньому нардепу-втікачу Онищенкові робили візу до США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути