середа, 05 грудня 2012 08:46

"Бютівець": Насправді існує криза не економічна, а криза совісті

"Бютівець": Насправді існує криза не економічна, а криза совісті
Фото: byut.com.ua

В Україні насправді існує криза, але не економічна, а криза совісті.

Про це сказала в ефірі "5 каналу" народний депутат від БЮТ Остап Семерак.

Говорячи про різницю в методах подолання світової економічної кризи урядів Юлії Тимошенко та Миколи Азарова, він сказав: "Коли ми говоримо про уряд Тимошенко, ми пам'ятаємо, тоді була введена така річ як стабілізаційний фонд, і з цього фонду якраз витрачалися кошти на стабілізацію певних галузей економіки. В той час це було рішення не тільки в Україні, але й в цілому Європейському Союзі".

"Ми можемо критикувати, чи було це правильно в Європі і в Україні в тому числі, чи ні. Але, коли ми говоримо про сьогоднішній бюджет, то на жаль ми повинні підтвердити і усвідомити таку річ, що є насправді криза не економічна, а криза совісті".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів побоюються зустріти 2013-й рік без держбюджету

За його словами, одним із яскравим прикладом є закупівля "вишок" Чорноморнафтогазом. Він зауважив, що було вкрадено стільки само грошей, скільки в той самий рік виплатили  українським пенсіонерам: "Якби вони купили, а не вкрали "вишки", то пенсіонери отримали не тисячу гривень, а дві тисячі гривень".

Нагадаємо, у 2011 році Чорноморнафтогаз придбав дві морські бурові установки за ціною $400 млн кожна. За даними ЗМІ, за першу "вишку" було переплачено $150 млн. За другу – близько $180 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держбюджет-2013: влада пропонує підняти зарплату на цілих 13 гривень

Очільники Нафтогазу, а також глава міністерства палива та енергетики Юрій Бойко, стверджували, що різниця між ринковою ціною і ціною купівлі зумовлюється тим, що окрім бурових установок на цю суму було придбано додаткове обладнання, зокрема, сервісні кораблі.

Зараз ви читаєте новину «"Бютівець": Насправді існує криза не економічна, а криза совісті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути