четвер, 13 вересня 2018 14:30

"Був шокований" - Бальчун розповів про роботу в Укрзалізниці

"Був шокований" - Бальчун розповів про роботу в Укрзалізниці
Укрзалізниця - одна з найкорумпованіших компаній, каже Войцех Бальчун. Фото: УНІАН

Колишній голова Укрзалізниці, поляк Войцех Бальчун вважає, що його використали, як ширму. Про це він розповів в інтерв'ю телеканалу СТБ.

"Маю відчуття незавершеності місії. Хоча те, що я все-таки встиг зробити у тих умовах, уже значно більше, ніж можна було сподіватися.

Складається таке враження, що я не повинен був із однієї з найкорумпованіших в Україні компаній зробити успішну фірму. А мав просто бути. Аби можна було похизуватися: ось, дивіться, ця велика державна фірма має західного менеджера", - заявив він.

Також Бальчун розповів про колишній робочий кабінет.

"Коли побачив свій кабінет, був шокований. Нічого схожого ніколи не бачив. Все нагадувало музей. Всюди ручна робота по дереву найвищої якості, гігантський акваріум із рибами, ліфт у шафі", - сказав колишній посадовець.

Про задокументовані факти розкрадання говорить: "Я казав: якщо є якась справа, то ми підемо із нею до суду. А на мене дивилися і казали: це ж нічого не дасть".

"На одну запчастину локомотиву було кілька чеків. Тобто за одну річ УЗ платила кілька разів", - продовжує розповідати про корупцію.

Рішення підняти вартість квитків пояснює: "Якби ви знали, у якому стані я застав Укрзалізницю. Не було жодного резерву пального, щоб локомотиви просто їздили. Не було запчастин. Сотні локомотивів стояли, бо потребували ремонту. Чи взяти фінансовий стан, це був технічний дефолт".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили результат боротьби із корупцією в Україні

Войцех Бальчун пропрацював директором Укрзалізниці 1,5 роки. Призначався за конкурсом. Подав у відставку у серпні 2017-го.

У Польщі Бальчун керував тамтешньою залізницею. Вивів її із збитковості.

Зараз ви читаєте новину «"Був шокований" - Бальчун розповів про роботу в Укрзалізниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути