пʼятниця, 12 лютого 2010 15:27

БЮТівці зірвали прес-конференцію мера Івано-Франківська

БЮТівці зірвали прес-конференцію мера Івано-Франківська

Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус не зміг завершити свою прес-конференцію. Присутні депутати-БЮТівці не дали змогу йому пояснити причин зриву останньої сесії міськради.

47-а сесія Івано-Франківської міської ради мала розглянути питання соціально-економічного життя обласного центру. Однак, 39 зареєстрованих депутатів з 60 розпочали суперечку навколо кількості депутатського корпусу.

Сталась патова ситуація. У залі з"явився 61-й депутат – Іван Онуцький. Торік його вивели зі складу депутатського корпусу через дію імперативного мандату. Згодом поновлений судовими рішеннями. Територіальна виборча комісія погодилась з рішенням суду і визнала повноваження цього депутата та припинила повноваження депутата Анатолія Мельничука, який останнім за списком блоку "Наша Україна" зайшов у міську раду.

Тож голова фракції БЮТ у міськраді Ярослав Бачкур зажадав від міського голови роз"яснень щодо кількісного складу міської ради.

Анушкевичус пояснив депутатам, що розгляд цієї ситуації знаходиться в суді.

"Але жодних рішень суду наразі немає, ухвал суду з цього приводу, які б могли завадити роботі сесії міської ради, також не винесено. Ніхто не заважав представникам фракції БЮТ звернутись за роз"ясненнями до прокурора міста, але з невідомих причин вони цього не зробили, а тепер вимагають їх у сесійній залі, саботуючи роботу сесії", -сказав мер .

"Ця прес-конференція - просто провокація від міського голови",- сказав журналістам секретар міської ради та член фракції БЮТ Василь Бойчук. Щоправда, його, як і Ярослава Бачкура, на прес-конференцію ніхто не запрошував.

Місцеві оглядачі вважають зрив сесії та прес-конференції міського голови свого роду "пристрілкою" у підготовці до місцевих виборів.

На критиці Віктора Анушкевичуса зосередила свою діяльність й громадська організація "Громадський форум Івано-Франківська". Іі лідер Юрій Соловей не приховує свого бажання зайняти крісло мера.

Зараз ви читаєте новину «БЮТівці зірвали прес-конференцію мера Івано-Франківська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути