неділя, 25 лютого 2018 17:11

Британський міністр розповів, коли Путін прийняв рішення окупувати Крим

Британський міністр розповів, коли Путін прийняв рішення окупувати Крим
Стало відомо, коли Путін вирішив окупувати Кримський півострів. Фото: "Вголос"

Рішення про окупацію Криму було прийняте російським президентом Володимиром Путіним після нічної зустрічі 24 лютого 2014 року з найвпливовішими чиновниками, "референдум" є лише спробою приховати це рішення.

Про це заявив Борис Джонсон, міністр закордонних справ Великобританії, у власній статті, написаній в честь четвертої річниці окупації півострова.

За словами міністра, саме ця зустріч визначила подальшу долю кримського півострова.

Такі висновки Борис Джонсон робить після аналізу слів Путіна, які разом із послідовністю своїх дій президент Росії описав у одному з документальних фільмів 2015-го року.

"У документальній стрічці для російського телебачення, яка вийшла в ефір у 2015 році, президент описав хід подій. Він вирішив відхопити Крим під час тієї таємної наради в Кремлі за три тижні до псевдореферендуму. З огляду на розповідь самого Путіна, усі його заяви про необхідність захистити жителів регіону або виконати їх волю, виявилися суцільною брехнею", - написав Джонсон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На кримському кордоні ФСБ затримали українця

За словами британського міністра, доля Криму впливає на весь світ, адже "від дотримання принципу, відповідно до якого країни не повинні змінювати кордони та захоплювати території, залежить безпека кожної нації".

Також Джонсон зазначив, що всі країни Заходу рішуче виступають проти дій РФ, цей факт підтверджується збереженням санкцій проти Росії, які будуть діяти доти, поки півострів залишається під окупацією, і поки Росія не виконує Мінських домовленостей.

Перший президент України Леонід Кравчук заявив, що Росія не впорається з Кримом, якщо ситуація в країні і далі буде погіршуватись.

Зараз ви читаєте новину «Британський міністр розповів, коли Путін прийняв рішення окупувати Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути