понеділок, 18 січня 2021 10:18

"Хвороба не зникла" - прем'єр розповів, що буде після локдауну

"Хвороба не зникла" - прем'єр розповів, що буде після локдауну
Уряд продовжить карантин до 31 березня, каже прем'єр. Фото: kmu.gov.ua

Потреби продовжувати посилені карантинні заходи після 24 січня немає. Після цього дня Україна повернеться до обмежень помаранчевої зони, що діяли раніше. Про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Зараз ми розриваємо той ланцюжок, який утворився з Нового року до Різдва. Якби не зробили цих зимових канікул, то в лютому вийшли б на критичні показники, що не дали б змогу нашій медичній системі справлятися.

Але навіщо ризикувати життям і здоров'ям людей, якщо ми можемо в цей найбільш неактивний період у році зробити найм'якіший у Європі локдаун, для того, щоб збити хвилю, яка розпочинається, і в лютому не допускати великої кількості захворювань", - цитує Шмигаля "Інтерфакс-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Covid-19. Ляшко розповів про ситуацію з вакциною в Україні

Для уряду було важливо не допустити перевантаження медичної системи до отримання вакцини, надходження якої очікується не пізніше за лютий, додав прем'єр.

"З 8 до 24 січня у нас встановлено так званий карантин зимових канікул. Його ключова мета - обмеження мобільності населення. З 25 ми перейдемо, ймовірно, до помаранчевої зони, що діяла до запровадження цих правил", - сказав він.

Влада не вбачає потреби продовжувати жорсткі карантинні заходи довше ніж до 24 січня.

"Поточний карантин запроваджено до кінця лютого. Найімовірніше, ми продовжимо його до 31 березня тією ж постановою. Немає підстав скасовувати адаптивний карантин. Хвороба не зникла", - сказав прем'єр.

"Європа палає, ми відкриті для Європи, ми відкриті всередині держави, тому підстав для зняття карантину немає. Непотрібно передчасно тішитися ілюзіями. Я впевнений, що карантин довго триватиме цього року. А от який саме він буде, це вже інше питання", - заявив Шмигаль.

За останню добу в Україні виявили 3034 нових хворих на коронавірус. Із них дітей – 107, медпрацівників – 87. Найбільша кількість випадків зареєстрована в Миколаївській, Київській, Запорізькій і Дніпропетровській областях.

Зараз ви читаєте новину «"Хвороба не зникла" - прем'єр розповів, що буде після локдауну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути