середа, 28 червня 2017 19:48

Бізнес з Росією треба забороняти - експерт

Бізнес з Росією треба забороняти - експерт
Політтехнолог Сергій Гайдай вважає, що потрібно повністю забороняти бізнес з Росією. Фото: відкриті джерела

Потрібно повністю забороняти бізнес з Росією. Натомість президент Петро Порошенко і його оточення досі не пояснили громадянам свої комерційні справи в РФ.

Про це Gazeta.ua сказав політтехнолог Сергій Гайдай.

"Не маємо інформації, чи зупинив президент свій бізнес в Росії. Наче б то були плани. Ніхто достеменно не може сказати, що у президента немає жодних бізнесових стосунків з Росією. Тим паче, що Свинарчук (тепер Олег Гладковський, перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони. - Gazeta.ua) є діючим бізнес-партнером Порошенка. І його бізнес в Росії автоматично означає проблеми з репутацією президента.

Чи може в Україні взагалі можновладець вести комерційні справи, коли він займається політичною діяльністю на високих посадах в державі? Це не сумісні речі.

Якщо хочемо оновлені еліти, їх виникнення, бо поки маємо правлячий клас, треба законом заборонити приходити на державні посади людям з комерційними інтересами, бізнес-активами.

По-друге, вже давно назріла повна заборона вести бізнес з Росією. Не просто окремим людям. Президенту ця репутаційна проблема коштувала народної довіри.

Українському суспільству, на жаль, не відомо взагалі що собою представляє російська частина бізнесу концерну "Рошен". Чому президент не розповідає українцям, як виглядає його бізнес. Це єдиний бізнес, який пов'язує Порошенка з Росією? Мав би оприлюднити інформацію: що закриває, а що ні. Ми знаємо тільки про Липецьку фабрику. І які подібні бізнесові стосунки з РФ є у його політичних партнерів. Цього теж не знаємо. Про це маємо чути не від журналістів чи слідчих органів, а від самого президента. Якщо він за відкритість і турбується про свою репутацію", - сказав Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Законсервовану фабрику Порошенка в Росії показали на фото

Товариш та бізнес-партнер президента Петра Порошенка Олег Гладковський не зупинив свій бізнес у Росії та окупованому Криму з початку війни. Про це повідомили журналісти програми "Гроші". Він з лютого 2015 року працює першим заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони. До цього був головою наглядової ради автомобілебудівної корпорації "Богдан".

Зараз ви читаєте новину «Бізнес з Росією треба забороняти - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути