понеділок, 25 червня 2012 15:23

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Більшості українців нова справа Тимошенко нецікава - Фесенко

Більшості українців нова справа Тимошенко нецікава - Фесенко
Володимир Фесенко: є іміджеві ризики для Тимошенко. Фото: mair.in.ua

Українське суспільство реагує на кримінальні справи екс-прем'єрки Юлії Тимошенко стриманіше, ніж Захід, переконаний керівник Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua, коментуючи інкримінування Тимошенко несплату податків та купівлю норкових шуб.

"Це не зовсім нова, а реанімована стара справа, - зазначає політолог. - З одного боку, тут є іміджеві ризики для Тимошенко, оскільки несплата податків на Заході суттєвий злочин. Там держава шанує власність, але громадяни не повинні ухилятися від свого найбільшого обов'язку перед нею - сплачувати податки. Проте чи буде дискредитована Тимошенко перед Заходом, залежатиме від того, наскільки українській владі вдасться продемонструвати високий рівень судового процесу по цій справі. Якщо все відбуватиметься так, як по газовій справі, та будуть великі підозри у вибірковості правосуддя, то мета - підірвати авторитет і імідж екс-прем'єрки на Заході - не буде досягнута".

До нової справи вже прикута увага західних спостерігачів, наголосив Фесенко.

"У них є великі підозри щодо справедливості звинувачень і неупередженому ставленні влади до Тимошенко. Тому багато чого залежатиме від якості судових засідань та обґрунтованості висунутих звинувачень", - сказав політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковичу ночами гнали яхту з червоного дерева і золотими унітазами - Кужель

На думку фахівця, українське суспільство реагує на кримінальні справи екс-прем'єрки стриманіше, ніж західне співтовариство.

"Ті, хто проти влади і симпатизує Тимошенко, будь-яку справу проти неї вважає замовною і заполітизованою. Критично налаштовані проти Юлії Володимирівни громадяни будь-яке переслідування її сприймають як правильні дії влади. Вони вважають, що "злодій має сидіти у в'язниці", тож екс-прем'єрку треба покарати. Але найбільш великий прошарок українців не вірить нікому, тому до цієї справи поставиться нейтрально-прохолодно. Вона їм просто нецікава. Це не дуже добре для опозиції, але недовіра до політиків стає тотальною" - резюмував Фесенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович облив брудом Тимошенко в інтерв'ю бульварному журналу

Нагадаємо, Генпрокуратура обвинувачує Тимошенко в ухиленні від сплати понад 681 тис. грн податків протягом 1997-1999 років. Більшу частину обвинувального висновку складають дані, зібрані слідчими ще 11 років тому, коли вперше було порушено справу про ухилення Тимошенко від сплати податків. Розслідування велося з січня 2001 року по січень 2005 року. Після приходу до влади Віктора Ющенка справа була закрита. Термін її давності минув 2009 року.

Зараз ви читаєте новину «Більшості українців нова справа Тимошенко нецікава - Фесенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути