Ексклюзиви
пʼятниця, 12 жовтня 2012 15:35

Більше 17% населення готові вийти на вулицю у разі фальсифікації виборів - експерт

Більше 17% населення готові вийти на вулицю у разі фальсифікації виборів - експерт
Ірина Бекешкіна. Фото: podrobnosti.ua

17,5% населення України готові вийти на вулицю у разі фальсифікації виборів

Про це свідчать результати загальнонаціонального дослідження, яке було проведено фондом "Демократичні ініціативи" разом із Київським міжнародним Інститутом соціології з 17 вересня по 4 жовтня.

Дослідження представила на прес-конференції голова правління фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна.

"В основному, на акції протестів у випадку фальсифікацій налаштовані виборці "Свободи" - 36% та "Батьківщини" - 31%. Найменше таких виборців у Партії регіонів - 11%", - розповіла соціолог.

За її словами, на думку 21% опитуваних головним доказом фальсифікації будуть порушення під час виборчої кампанії та ще 21% населення вважають, що головним доказом фальсифікації будуть порушення на виборчих дільницях в день голосування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Результати опитувань ніколи не збігалися з результатами виборів - Бекешкіна

Для 20% населення доказів фальсифікацій не потрібно, бо вони наперед впевнені, що вибори будуть сфальсифіковані, і лише 9% вважають, що вибори пройдуть чесно. Основними причинами участі в акціях протесту є матеріально-економічні чинники. Через різке зниження рівня життя на акціях готові вийти 24%, через невиплату зарплат, пенсій, стипендій — 22%, через зростання безробіття — 13%.

Згідно з дослідженням, ЦВК довіряють - 40% українців, а не довіряють - 37%. При цьому 23% населення свого ставлення не визначили. За словами соціологів, ЦВК довіряють більше виборці ПР — 77%. Окрім того довірою ЦВК користується і виборцями КПУ — 57%, "Батьківщини" - 50%, "Свободи" — 45%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бекешкіна пояснила, для чого штампують фальшиві рейтинги

ЦВК переважно довіряють на сході - 51%, на півдні - 46%, переважно не довіряють на заході - 46%, а ставлення жителів центру ділиться: 34% - довіряють, а 32% - не довіряють.

Зараз ви читаєте новину «Більше 17% населення готові вийти на вулицю у разі фальсифікації виборів - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути