Ексклюзиви
середа, 23 березня 2022 17:05

Білорусь виганяє українських дипломатів - Київ обіцяє відповісти

Білорусь виганяє українських дипломатів - Київ обіцяє відповісти
Україна пообіцяла відреагувати на скорочення складу посольства України у Мінську та закриття консульства України у Бресті. Фото - Кореспондент

Білорусь виганяє українських дипломатів. Про скорочення складу посольства України та закриття Генерального консульства у Бресті заявили у Міністерстві закордонних справ Білорусі.

Про це повідомляє Telegram-канал "Белта".

Після прийняття такого рішення в Білорусі залишиться лише п'ять співробітників української дипмісії, решта мають залишити країну найближчим часом.

"Цей крок спрямований на припинення недипломатичної діяльності низки співробітників українських закордонних установ. Їм запропоновано залишити нашу країну протягом 72 годин", - сказав представник МЗС Білорусі Анатолій Глаз.

Він також заявив, що "у зв'язку з фактичною відсутністю персоналу" білоруською стороною також прийнято рішення про закриття консульства України в місті Бресті.

"Ще раз наголошу, що українці були і залишатимуться для нас близьким народом", - сказав Глаз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Близько 40 російських дипломатів вишлють із Польщі за шпигунство

За його словами, білоруська сторона не ухвалювала рішення про закриття свого посольства в Україні.

Україна пообіцяла належним чином відреагувати на скорочення складу посольства України у Мінську та закриття Генерального консульства в Білорусі.

Про це в коментарі "Інтерфакс-Україна" заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"Розглядаємо такі дії Білорусі як черговий нічим неспровокований недружній крок до України. Україна не залишить дії Білорусі без належної відповіді, про яку ми повідомимо додатково", - сказав Ніколенко.

Він зазначив, що після від'їзду певних українських дипломатів посольство України в Мінську функціонуватиме у скороченому складі на чолі із послом Ігорем Кизимом. За словами речника міністерства, попри невеликий склад, посольство продовжуватиме надавати допомогу українцям на території Республіки Білорусь.

"У наших дипломатів буде достатньо можливостей, щоб продовжувати надавати консульську допомогу українським громадянам у Білорусі", - повідомив речник.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь виганяє українських дипломатів - Київ обіцяє відповісти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути