Ексклюзиви
пʼятниця, 29 травня 2020 22:04

"Бандити сядуть в тюрму" - Аваков записав відеозвернення

"Бандити сядуть в тюрму" - Аваков записав відеозвернення
Аваков записав відео про стрілянину в Броварах.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков записав відеозвернення, в якому пообіцяв, що всі винні у перестрілці в Броварах будуть жорстоко покарані.

"О 7.15 ранку в Броварах 67 осіб влаштували масову бійку між собою зі стріляниною. 28 учасників сутички вже затримані, 22-м висунуті підозри. Вилучено 16 одиниць зброї.

Ми розраховуємо, що за підтримки Офісу генерального прокурора завтра у судах їм пред'являть безальтернативний арешт, і ці люди в майбутньому надовго сядуть до в'язниці. Щоб в майбутньому не брати участь в таких сутичках на вулицях. А такий бандитський спосіб заробітку грошей ніколи не повторювався", - сказав він.

За словами Авакова, причиною заворушень став конфлікт між двома перевізниками.

"Між Броварами та Києвом щодня курсує низка маршрутних таксі. Вартість квитка у середньому - 14 гривень. Це 600 тисяч гривень заробітку в день, а за рік - близько 220 мільйонів гривень. Цей ринок пасажирських перевезень ділять між собою дві групи: частина перевезень - легальна . Частина, яку здійснюють обидва перевізника - ні.

Саме за ці кошти для з'ясування відносин між собою вони найняли бандитів і "забили стрілку", яка закінчилася стріляниною у житловому масиві Броварів. Троє учасників перестрілки зараз з вогнепальними пораненнями знаходяться у лікарні, їхньому життю нічого не загрожує.

Мені шкода, що більшість з них - це молоді хлопці, які вирішили побути найманцями і заробити по 800 гривень в день. Мій обов'язок зробити так, щоб всі ці бандити сіли в тюрму", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді заговорили про відставку Авакова

Поліція класифікує дану перестрілку, як тяжкий злочин, скоєний групою осіб.

"Щодо організаторів цих заворушень буде відкрито окреме провадження", - сказав Аваков.

Стрілянина в Броварах на Київщині – це кримінальні розбірки між угрупуваннями, які "кришують" перевезення маршрутними таксі. Обличчя затриманих опублікували у мережі.

Зараз ви читаєте новину «"Бандити сядуть в тюрму" - Аваков записав відеозвернення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути