середа, 08 грудня 2021 23:15

Байден повідомив, чи відправить в Україну солдатів у разі нападу росіян

Байден повідомив, чи відправить в Україну солдатів у разі нападу росіян
США допоможе Україні зброєю. Фото: Радіо Свобода

Президент США Джо Байден заявив, що американські війська не планують розміщувати в Україні для захиститу від російської агресії

"Ідеї, що Сполучені Штати збираються в односторонньому порядку використовувати силу, щоб протистояти вторгненню Росії в Україну, зараз немає в планах", - сказав Байден, йдеться на сайті Білого дому.

США має моральний та юридичний обов'язок перед союзниками у НАТО. П'ята стаття статуту альянсу передбачає, що країни-учасниці можуть захищати одна одну у разі агресії. Однак цей обов'язок не поширюється на Україну.

У Пентагоні повідомили, що цього тижня відправлять Україні останню партію військової допомоги, яку заплановано на цей рік відповідно до контракту.

Вантаж допомоги складатиметься зі стрілецької зброї та боєприпасів, розповів під час брифінгу речник Пентагону Джон Ф. Кірбі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін прагне відродити Радянський Союз - Нуланд

Президенти США Джо Байден під час переговорів з президентом Росії Володимиром Путіним запропонував два варіанти щодо України. Це або жорсткі санкції та інші наслідки у разі вторгнення Росії, або припинення агресії та виконання Мінських угод. Президент США натякнув, що Росія не може мати права вето у питанні вступу до НАТО окремих країн.

Зараз ви читаєте новину «Байден повідомив, чи відправить в Україну солдатів у разі нападу росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути