Ексклюзиви
неділя, 07 липня 2024 13:23

Байден скоротив розрив у рейтингах із Трампом

Байден скоротив розрив у рейтингах із Трампом
Джозеф Байден скоротив відставання від Дональда Трампа на два відсоткових пункти. Фото: Getty Images

Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден скоротив відставання від суперника Дональда Трампа у ключових штатах попри те, що виборці негативно оцінили його виступ на дебатах.

Про опитування Bloomberg News/Morning Consult повідомила "Європейська правда".

Байден скоротив відставання від Трампа на два відсоткових пункти: з 47% до 45%.

Це найменший розрив з моменту початку опитування у жовтні минулого року.

Байден випереджає Трампа у Мічигані і Вісконсині. Він знаходиться в межах статистичної похибки опитування в Аризоні, Джорджії, Неваді і Північній Кароліні. А найбільше відстає у критично важливому штаті Пенсильванія.

Водночас виборці, які вагаються, вважають, що Байден погано показав себе під час дебатів, і менше ніж кожен п'ятий респондент сказав, що 81-річний президент був більш послідовним, психічно здоровим або переконливим учасником дебатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після дебатів із Трампом Байден зробив важливу для американців заяву

Також серед тих виборців, які вагаються і сказали, що дивилися дебати повністю, 52% сказали, що Трамп перевершив їхні очікування. Лише 13% сказали, що Байден перевершив їхні очікування.

39% виборців, які вагаються, кажуть, що Байдену точно або ймовірно слід продовжувати свою кампанію, тоді як 50% вважають так само щодо Трампа.

Опитування показало, що ліберальне крило його партії підтримує кандидатуру Байдена з більшим ентузіазмом. Проте значна більшість виборців, які не визначилися, і так звані "подвійні ненависники" - ті, хто негативно ставиться як до Байдена, так і до Трампа, - кажуть, що Байдену слід знятися із виборів.

Президентські вибори у США заплановані на 5 листопада, вони стануть 60-ми виборами президента. Виборці оберуть колегії виборщиків, які через 41 день, у грудні 2024 року мають обрати президента та віцепрезидента. Також відбудуться вибори до обох палат Конгресу: Палати представників і третини Сенату.

Зараз ви читаєте новину «Байден скоротив розрив у рейтингах із Трампом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути