Ексклюзиви
середа, 08 грудня 2021 11:25

Байден назвав Путіну два варіанти стосовно України

Байден назвав Путіну два варіанти стосовно України
США пообіцяли допомагати Україні у разі вторгнення. Фото: Reuters

Президенти США Джо Байден під час переговорів з президентом Росії Володимиром Путіним запропонував два варіанти щодо України.

Це або жорсткі санкції та інші наслідки у разі вторгнення Росії, або припинення агресії та виконання Мінських угод, сказав на брифінгу радник Байдена з нацбезпеки Джейк Салліван, повідомляє "Сегодня".

Україна стала головної темою перемовин. Байден висловився про підтримку територіальної цілісності та незалежності України.

"Він прямо сказав президенту Путіну, що у разі подальшого вторгнення Росії в Україну Сполучені Штати та наші європейські союзники відповідатимуть жорсткими економічними заходами. Ми надамо українцям додаткову оборонну техніку понад те, що ми вже надаємо. І ми зміцнимо наших союзників по НАТО на східному фланзі додатковими засобами у відповідь на таку ескалацію. Ми все ще не віримо, що президент Путін ухвалив рішення напасти на Україну", - сказав Салліван.

США готові підтримати зусилля щодо просування Мінських угод та "нормандського формату".

"Це може включати припинення вогню та заходи зміцнення довіри, які допоможуть просунути цей процес вперед", – сказав радник Байдена.

Він нагадав про присутність американських підрозділів на східних кордонах НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не треба недооцінювати Путіна - директор ЦРУ

"Присутність американських військовослужбовців на ротації у цих країнах не є чимось новим. Питання тут не в тому, чи збираються США відправити американських військовослужбовців на територію наших союзників по НАТО, ми робимо це як само собою зрозуміле", – сказав Салліван.

За підсумками переговорів президенти домовилися, що Вашингтон та Москва докладно розглянуть обговорені питання.

Під час перемовин з Володимиром Путіним президент США Джо Байден сказав Путіну, що "зовнішні сили" не можуть мати права вето у питанні вступу до НАТО окремих країн. Це питання вирішують лише члени Альянсу та країни-кандидати.

Вашингтон посилить своїх союзників по НАТО у Східній Європі, якщо Кремль наважиться на вторгнення до України.

Зараз ви читаєте новину «Байден назвав Путіну два варіанти стосовно України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути