Ексклюзиви
неділя, 25 лютого 2018 14:09

Пояснили, як відбирають бійців у "Нацдружини"

Пояснили, як відбирають бійців у "Нацдружини"
"У "Нацдружини" щодня поповнення" - організатори розповіли про "відбір". Фото: Уніан

В організації "Нацдружин" заявили, що у їхніх лавах вже близько 1200 членів.

Про це інформує сайт Сегодня.

"Національні дружини наробили багато шуму, коли голосно заявили про себе в кінці січня 2018 р пройшовши вулицями Києва з маршем присяги. Тоді понад 600 осіб в однаковому обмундируванні пройшлися центром столиці до Київської фортеці, де, безпосередньо, і відбулася присяга", - йдеться у повідомленні.

У ЗМІ зазначили, що з'явилися "Національні дружини" минулого року.

"У Міністерстві юстиції на наш запит відповіли, що громадська організація "Національні дружини" була зареєстрована 25.05.2017 року, Головним територіальним управлінням юстиції в місті Києві. Керівником організації в Мін'юсті числиться Ігор Сергійович Бобер, колишній боєць полку "Азов"," - повідомляється.

"Зараз кістяк організації становить близько 1200 бійців. В основному, це ветерани полку" Азов ", інші ветерани АТО, небайдужа молодь у віці від 18-25 років, студенти і прості патріоти. Завдяки тому медійного буму кількість бійців збільшилася. І кожен день неухильно росте. Так, є певний відбір: спортивні нормативи, знання української націоналістичної ідеології, бажання боротися з несправедливістю і великий альтруїзм ", - розповів Ігор Вдовін, прес-секретар "Нацдружин".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пояснили, чому бійці "Нацдружини" приховують обличчя балаклавами

На сайті організації значиться, що їх командир - Ігор Михайленко (позивний "Черкас"). Причиною створення нацдружини стало те, що "вулиці стали небезпечними, з'явилася соціальна депресія, загроза повномасштабного вторгнення і загроза рейдерства".

"До жодного олігарха ми не маємо ніякого відношення. У великих фінансових витратах не потребуємо. Зали, де хлопці тренуються - безкоштовні. Форму все купували за свій рахунок. Діємо на добровільних засадах і добровільних членських внесків", - розповів Вдовін.

Куртки членам нашумівшої організації "Національні дружини" шиють на замовлення, і члени організації самі викуповують їх. А схожість форми активістів до одягу "Беркуту" пояснюється тим, що схожий камуфляж є світовою практикою, заявив один із засновників Юрій Капля.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, як відбирають бійців у "Нацдружини"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути