Ексклюзиви
пʼятниця, 30 липня 2010 10:42

Азаров хоче примусити аграріїв платити ПДВ

Азаров хоче примусити аграріїв платити ПДВ

У Верховній Раді зареєстрований законопроект, що повертає ПДВ для аграріїв, повідомляє "КоммерсантЪ-Украина".

Вчора у Верховній Раді був зареєстрований законопроект N7016, розроблений урядом, який передбачає виключення з закону "Про держпідтримку сільського господарства" норми про звільнення виробників сільгосппродукції від сплати ПДВ. Документ вже узгоджений з Мінфіном, ДПАУ, Мінекономіки, Мін"юстом і Держкомпідприємництва, наголошується в пояснювальній записці.

У разі схвалення ініціативи щорічні надходження до держбюджету можуть збільшитися приблизно на 3 млрд грн. Крім того, відміна пільгового режиму оподаткування - це одна з вимог МВФ.

На думку експертів, повернення ПДВ погіршить фінансовий стан всього агросектору, особливо невеликих фермерських господарств, які будуть змушені піти з ринку. Збільшення податкового навантаження також призведе до подорожчання всіх продуктів харчування в країні - ціни на сільгосппродукцію виростуть в середньому на 10%.

Нагадаємо, аграрії не платять ПДВ з 1999 р. Спроби відмінити пільговий режим оподаткування для сільгоспвиробників робилися вже кілька разів, але Верховна Рада відхиляла подібні законопроекти.

Зараз ви читаєте новину «Азаров хоче примусити аграріїв платити ПДВ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути