четвер, 03 липня 2014 16:21

АТО наближається до завершення - РНБО

АТО наближається до завершення - РНБО

Антитерористична операція в Донбасі наближається до логічного завершення.

Про це заявив сьогодні на брифінгу речник РНБО Андрій Лисенко.

Коментуючи репліку журналістів про те, що якщо сили АТО будуть звільняти по чотири населених пункти в день, то операція розтягнеться на кілька років, Лисенко відзначив, що терористів в Донбасі не вистачить на всі населені пункти.

"Тому звільняються населені пункти там, де є штаби або угруповання бойовиків, які чинять опір і влаштовують засідки. Саме ці населені пункти звільняються. І всі вони знаходяться якраз на шляху до стратегічних об'єктів ... Зараз йде операція, щоб взяти в кільце бойовиків і не дати їм можливості отримувати поставки ", - сказав він.

За його словами, антитерористична операція йде дуже успішно.

"Операція дуже активна. Кількість населених пунктів, які кожен день звільняються від бойовиків, говорить про те, що операція наближається до логічного завершення, і це буде обов'язково перемога", - зазначив він.

Лисенко додав, що головна мета українських військовослужбовців - не що знищити бойовиків, а дати їм можливість скласти зброю.

"Ми готові знову перейти до мирного часу за умови складення зброї терористами, встановлення контролю на українсько-російському кордоні і введення наглядової місії, в тому числі за участю представників ОБСЄ", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «АТО наближається до завершення - РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути