неділя, 12 жовтня 2014 17:00

"Ярема, виходь!" та палаючі шини біля будинку Порошенка - найцікавіші акції протесту тижня, що минає
8

 Gazeta.ua пропонує підбірку найцікавіших протестів та акцій, які відбулись за тиждень в країні, з 06 по12 жовтня.

 6 жовтня, Київ

Під НБУ активісти вимагають провести люстрацію в установі та звільнити з посади голову НБУ Валерію Гонтарєву та її заступника Олександра Писарука. Активісти також притягли під стіни НБУ сміттєвий бак.

Автор: УНН
 
Автор: УНН
 

  7 жовтня, Київ

Під стінами парламенту відбулося одночасно три акції протесту. Члени організації "Союз матерів" прийшли з вимогою звільнити з полону учасників АТО, захоплених у бою під Іловайськом. Вони скандують: "Звільніть полонених офіцерів!".

Також під ВР з кількома сотнями помідорів зібралися учасники акції на підтримку антикорупційного законопроекту. Вони обіцяють, що першими, в кого полетять принесені помідори стануть портрети нардепів, які не з'являться на засідання Ради, на якому мають бути проголосовані антикорупційні законопроекти.

Крім того, протестують переселенці з Донбасу та Криму, які вимагають прийняття закону про захист їх прав та свобод.

Автор: УНН
 
Автор: УНН
 

7 жовтня, Львів

Громадські активісти Львова провели флешмоб з нагоди Дня народження Володимира Путіна. На площі перед пам'ятником Тараса Шевченка організатори акції намалювали карту України, вздовж кордонів розташувались 62 людини, після чого пролунав вибух, який усіх "убив". Живою залишилась лише одна людина, яка в руках тримала плакат із надписом "Я хочу жити в країні без Путіна". Організатори акції кажуть, що своїм флешмобом показати усьому світу агресивну політику президента Росії щодо незалежної України.

 

Автор: УНН
 

Автор: УНН
 

  8 жовтня, Київ

Понад півсотні осіб прийшли під стіни Ірпінського міського суду з вимогою взяти під арешт Петра Мельника, чия справа повинна слухатися у цьому суді. Вони також притягли під будівлю суду сміттєвий бак, у який планували вкинути чи то самого Мельника, чи то суддю у його справі.

8 жовтня, Київ

Активісти Автомайдану встановили біля приміщення Генпрокуратури сміттєвий бак з написом для Яреми. Мітингувальники вимагають закриття кримінальних проваджень відкритих ще за часів режиму Януковича та, нібито, не закритих досі. Крім того, активісти вимагають проведення очищення лав прокуратури.

 

9 жовтня, Київ

Біля Міненергетики активісти вимагали скасування підвищеної платні за комунальні послуги. Організатори вважають неприпустимим комерціалізацію сфери соціальних послуг та політику введення "економічно обґрунтованих" тарифів, жертвами яких становляться прості громадяни.

 9 жовтня, Київ

Вкладники з усієї України пікетують Національний банк з вимогами переведення валютних кредитів у гривневі за курсом 5,05, а також повернення депозитів і контролю за банками.

 9 жовтня, Одеса

Перед будівлею Одеської ОДА зібралося близько 2000 осіб. Там кандидат в народні депутати Нестор Шуфрич і його соратники Микола Скорик та Юрій Бойко провели мітинг "Опозиційного блоку", на якому у відповідь на крики натовпу "Одеса - російське місто" організатори мітингу заявили, що "Одеса - Україна". На мітингу були присутні багато пенсіонерів і молодих людей, яким за інформацією з соціальних мереж платили по 100 гривень за годину заходу. У той же час на площі зібралися патріотичні організації Одеси, які намагалися перекрити голоси політиків українською музикою.

 

10 жовтня, Київ

Автомайданівці біля Адміністрації президента протестують проти переслідувань активістів за нещодавню люстрацію Шуфрича в Одесі. Вони запалили шини. Люди вимагають зустрічі з представником АП. Після того, як до активістів ніхто не вийшов, вони поїхали до будинку Порошенка і запалили шину там.

Автор: Соцмережі
 
Автор: Соцмережі
 
Зараз ви читаєте новину «"Ярема, виходь!" та палаючі шини біля будинку Порошенка - найцікавіші акції протесту тижня, що минає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути