четвер, 15 липня 2021 14:40

Аптекам заборонили продавати дітям ліки

Аптекам заборонили продавати дітям ліки
Депутати змінили закон про ліки. Фото: pixabay.com

Верховна Рада заборонила продаж лікарських засобів неповнолітнім. Депутати внесли зміни до закону "Про лікарські засоби". "За" проголосували 341 народний депутат.

Закон забороняє продаж ліків, зокрема з використанням інформаційно-комунікаційних систем дистанційним способом, малолітнім особам. Також забороняє доправлення препаратів кінцевому споживачу - малолітній особі, пише "РБК-Україна".

"Якщо в особи, яка здійснює роздрібну торгівлю лікарськими засобами та/або їхнє доправлення кінцевому споживачеві, виникли сумніви щодо досягнення покупцем 14-річного віку, ця особа має звернутися до покупця з вимогою пред'явити паспорт громадянина України або інший документ, що підтверджує вік", - ідеться в законі.

У разі відмови покупця надати такий документ ліки не продадуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Депутати показали свій печерний рівень" - мережі

У червні парламент схвалив за основу законопроєкт про штрафи за продаж ліків неповнолітнім. Ідеться про штрафи від 6800 грн до 23 800 грн.

Цього тижня Верховна Рада провалила законопроєкт про регулювання обігу конопель у медичних цілях, науковій і науково-технічній діяльності. За це проголосували 184 депутати.

Зараз ви читаєте новину «Аптекам заборонили продавати дітям ліки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути