середа, 21 лютого 2018 10:12

АП просить суд допитати Порошенка по Skype

АП просить суд допитати Порошенка по Skype
Судді радяться, чи дозволити Петру Порошенку свідчити по відеозв'язку. Фото: Trust.UA

Адміністрація президента звернулася до сторони обвинувачення у справі про держзраду Віктора Януковича з проханням провести допит Петра Порошенка в режимі онлайн.

Про це повідомив військовий прокурор Головної військової прокуратури Руслан Кравченко на початку судового засідання.

"Президент Петро Порошенко має поважні причини неприбуття до суду у зв'язку з виконанням ним функцій глави держави. Адміністрація президента клопотала перед стороною обвинувачення розглянути можливість порушити перед судом питання про допит Петра Порошенка в режимі відеоконференції з приміщення Адміністрації президента в період з 14:00 до 15:30", - зачитав Кравченко звернення.

Він зазначив, що у зв'язку з посиленою охороною будівлі, може бути ускладнений доступ журналістів та інших зацікавлених осіб до зали суду.

Після цього судді вийшли до нарадчої кімнати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ви - президент, а не шоумен" - блогер звернувся до Порошенка

21 лютого у справі про державну зраду Віктора Януковича допитають постійного представника України при ООН Володимира Єльченка та президента Петра Порошенка. У неділю глава держави заявив, що вирішив брати участь у суді у справі Януковича.

Віктор Янукович утік з України 23 лютого 2014 року. Відтоді живе в Росії. Екс-президента обвинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, державній зраді, пособництві РФ. Йому загрожує довічне ув'язнення. 5 липня 2017 року в ефірі російського "Першого каналу" Янукович заявив, що не бажає брати участь у судовому процесі.

Зараз ви читаєте новину «АП просить суд допитати Порошенка по Skype». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути