Ексклюзиви
середа, 25 травня 2011 16:29

Януковича закликали не втратити людину-комп'ютер Слюсарчука

Президента Віктора Януковича закликали дати можливість працювати в Україні людині-комп'ютеру Андрію Слюсарчуку

Відомі українські політики та науковці закликали президента невідкладно створити Інститут мозку та належні умови роботи в Україні для доктора медичних наук, професора Національного університету "Львівська політехніка" Андрія Слюсарчука.

Він відомий всьому світові спроможністю миттєво виконувати складні математичні обчислення з надзвичайно довгими числами.

У 2009 році Андрій Слюсарчук запам'ятав та відтворив 30 мільйонів знаків числа "Пі" після коми, а в квітні цього року в Парижі переграв найсильнішу комп'ютерну програму з шахів "Rybka-4".

"Це - геніальний вчений-нейрохірург, який може зробити дуже багато для української науки. Його стоячи вітав медичний конгрес у Парижі! Весь світ прагне отримати Слюсарчука в свої наукові кола. На жаль, українська влада його не помічає. Вченому потрібні належні умови для досліджень, інакше йому доведеться поїхати з України", - розповів Gazeta.ua ініціатор звернення академік Академії економічних наук України, професор Володимир Пилипчук.

"Пане Президенте! Ви особисто зобов'язані зробити все можливе для того, щоб зберегти для України унікальний розум і унікальні здібності Андрія Слюсарчука, які є національним надбанням. Ви маєте проникнутись відповідальністю за використання в Україні унікального інтелекту професора Слюсарчука", - йдеться в документі.

"Для цього слід невідкладно створити "Інститут мозку" як передбачено в Указі Президента України №1094/2009 "Про Інститут мозку" від 22 грудня 2009 року і запросити пана Слюсарчука очолити згаданий інститут задля розвитку вітчизняної медичної науки.

Пропонуємо Вам, зустрітися з ним для обговорення згаданої проблеми", - пишуть у зверненні.

Підписанти звертають увагу Януковича на загрозливий характер для вітчизняної науки „втечі мізків" за кордон. Вони пропонують скликати з цього приводу окреме засідання Ради національної безпеки й оборони.

Звернення, зокрема, підписали Дмитро Павличко, координатор Народного комітету захисту України, Левко Лук'яненко, правозахисник і колишній політв'язень, Юрій Пальчуковський, голова демократичного об'єднання "Українська Національна Рада" та Володимир Пилипчук, академік Академії економічних наук України, професор.

Нагадаємо, що в квітні Андрій Слюсарчук заявив, що його головною метою є Інститут мозку з клінікою, де він зможе "залучати фахівців, бути активним - мати змогу бути вченим". Науковець зазначив: "Якщо протягом місяця держава до мене не повернеться обличчям, то я її покину. Тут я не маю змоги реалізуватися".

Зараз ви читаєте новину «Януковича закликали не втратити людину-комп'ютер Слюсарчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

63

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути