вівторок, 18 грудня 2012 17:54

Янукович відновлює традиції узгодження уряду у Кремлі - нардеп

Янукович відновлює традиції узгодження уряду у Кремлі - нардеп
Сергій Соболєв. Фото: www.radiosvoboda.org

Україна давно є в митному союзі під назвою Всесвітня організація торгівлі, тому думати, як нам приєднатися до Митного союзу країн з відсталими технологіями нам не треба.

Про це Gazeta.ua сказав народний депутат від "Батьківщини" Сергій Соболєв, коментуючи заяву радника президента РФ Володимира Путіна Сергія Глазьєва щодо того, що Україна рано чи пізно таки приєднається до Митного союзу.

"Ми вже є у митному союзі, тільки в рамках Світової організації торгівлі. Далі приєднуватися нікуди. Коли майже півтори сотні держав, навіть більше, об'єднані єдиними митними правилами, то треба вже врешті Білорусі та Казахстану думати про всесвітній митний союзу а не нам думати, як приєднатися до Митного союзу країн, які живуть з відсталими технологіями і крім природних ресурсів нічого не мають", - підкреслив він.

Водночас, нардеп наголосив, що такі заяви є тиском на країну і подібні спроби змусити Україну піти в сторону Росії будуть продовжуватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Путіна впевнені: "Рано чи пізно Україна приєднається" до Митного союзу

"Те, що це тиск — це без сумніву. І думаю, що в цій ситуації має бути і економічний прагматизм, і політична переконаність", - наголосив Соболєв.

Водночас, коментуючи скасування візиту президента Віктора Януковича до Москви, він наголосив:

"Коли президент Янукович ніяк не може потрапити на аудієнцію до Путіна, щоби підтвердити склад уряду — це є сором для країни. Коли таке було? Тільки в часи Радянського союзу, коли генеральний секретар ЦК Компартії України їздив на затвердження складу уряду до Москви. Янукович знову ці традиції відновлює".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зараз не йдеться про членство України в Митному союзі - експерт

"Це сором, як це відбувається, коли вже минуло більше тижня після відставки уряду, а ми досі не маємо нового уряду, а на 5-ту добу після призначення прем'єра ми ще не знаємо жодного міністра, бо Янукович ніяк не може погодити це питання в Москві", - зауважив парламентар.

Нагадаємо, що на сьогодні, 18 грудня, було заплановано візит президента Віктора Януковчиа до Москви. За чутками, під час візиту мали обговорювати питання Митного союзу. Однак в останній момент зустріч скасували.

Зараз ви читаєте новину «Янукович відновлює традиції узгодження уряду у Кремлі - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути