понеділок, 02 квітня 2012 12:44

Янукович переконаний: "дружба" з Митним союзом і ЄврАзЕС євроінтеграції не завадить

Янукович переконаний: "дружба" з Митним союзом і ЄврАзЕС євроінтеграції не завадить
Віктор Янукович запевнив, що ЄС все ж для нього - це пріоритет. Фото: www.ntv.ru

Створення зони вільної торгівлі України з ЄС, а також налагодження ефективної взаємодії з Митним союзом, сприятиме подальшій активізації економічної взаємодії на Євразійському просторі.

Про це президент України Віктор Янукович заявив в інтерв'ю польському виданню Dziennik Gazeta Prawna, повідомляє прес-служба голови держави.

"Пріоритет для України сьогодні – підписання Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з Європейським Союзом", - підкреслив він.

Янукович особливо наголосив, що економічна взаємодія України з Митним союзом і ЄврАзЕС буде розвиватися у формах, що жодним чином не суперечать європейському вибору України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, яку небезпеку несе Україні дружба з ЄврАзЕС

Україна, сказав президент, прагне виробити взаємоприйняту модель співпраці з Митним союзом Росії, Білорусі та Казахстану з урахуванням правил і вимог Світової організації торгівлі. Віктор Янукович нагадав, що ці три держави є найбільшими партнерами України у рамках СНД, товарооборот з якими становить 40 % від усього обсягу національної зовнішньої торгівлі. "Тому ми не маємо права ігнорувати ті інтеграційні процеси, які зараз відбуваються між Росією, Білоруссю та Казахстаном", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медвєдєв пообіцяв, що договір про ЄврАзЕС буде підписано до 2015 року

"Розраховую, що спільними зусиллями ми знайдемо оптимальну модель взаємодії з Митним і Євразійським союзами, яка враховуватиме національні інтереси як нашої країни, так і країн-членів цих об'єднань", - сказав голова держави. Він додав, що сьогодні Україна уважно стежить за діяльністю та розвитком Митного союзу, а також створенням Єдиного економічного простору та Євразійського союзу.

Зараз ви читаєте новину «Янукович переконаний: "дружба" з Митним союзом і ЄврАзЕС євроінтеграції не завадить». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути