Ексклюзиви
пʼятниця, 24 лютого 2012 21:36

Янукович: простими ніколи відносини України і Росії не були

Янукович: простими ніколи відносини України і Росії не були

Президент Віктор Янукович розповів, як він захищає національні інтереси у відношеннях з Росією.

Відповідаючи на запитання в інтерв'ю українським телеканалам, чи правда, що у нього не дуже добрі стосунки з прем'єр-міністром Росії Володимиром Путіним, президент сказав: "Можу однозначно сказати: у нас не просте питання, в якому ми зійшлися в конфлікті інтересів, - газове питання. От якщо прибрати газове питання - у нас все добре".

У той же час, Янукович додав, що "простими ніколи відносини України і Росії не були".

Голова держави запевнив, що дуже уважно ставиться до відносин з Росією і додав, що "ми не пішли по тому шляху, який нам нав'язувала Росія".

Президент також прогнозує, що після президентських виборів в Росії, на початку березня газові переговори будуть продовжені і будуть проведені зустрічі.

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи пов'язує Росія перегляд газових контрактів разом з іншими питаннями, такими як приватизація ГТС, ЧФ, підписання договору про зону вільної торгівлі з країнами СНД, Янукович сказав: "Вони, ці ув'язки, завжди були. І коли приймалися такі великі рішення, вони були пакетними... ".

"За два роки ми пройшли дуже не простий шлях відстоювання наших національних інтересів не тільки з Росією. Це нікому не подобається. Всі хочуть якось ... тебе посунути і досягти своєї мети. І Росія теж не виключення" - зазначив він.

Президент також зазначив: "Минулого року ми просто вже не змогли погодитися з такою дескрімінаціэю України в газових відносинах з Росією. Коли ми пішли по шляху скорочення обсягів газу - це був крик душі. Нам було важко".

"Але це рішення не могло бути іншим. Ми відстоювали наші національні інтереси, і тут в цьому питанні компромісів не могло бути ніяких... І не буде. Ми ніколи не погодимося з цим", - додав Янукович.

"Ми готові домовлятися, ми готові шукати варіанти домовленостей, якщо нас будуть і далі ставити в таку ситуацію складну, ми і далі будемо йти цим шляхом", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Янукович: простими ніколи відносини України і Росії не були». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути