четвер, 17 травня 2012 09:36

Янукович доручив Азарову вдосконалити Митний кодекс

Янукович доручив Азарову вдосконалити Митний кодекс
У прем'єра є час до 21 травня удосконалити Митний кодекс. Фото: investgazeta.net

Президент Віктор Янукович доручив прем'єр-міністру Миколі Азарову до кінця травня 2012 року забезпечити підготовку та видання нормативно-правових актів, що випливають з нового Митного кодексу України.

Як повідомила прес-служба глави держави, за дорученням Януковича до 21 травня уряд має підготувати і внести на розгляд Верховної Ради законопроект про внесення змін до нового Митного кодексу - зокрема щодо вдосконалення порядку заявлення, коригування митної вартості товарів та контролю за правильністю її визначення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єврокомісія хоче вдвічі скоротити кількість держав, що одержують митні пільги

Зміни мають передбачати: ясне та недвозначне викладення норм Кодексу про добровільність коригування декларантом (або уповноваженою ним особою) митної вартості товарів, зокрема у разі рішення митного органу про необхідність її коригування; уточнення даних, відсутність яких є підставою для подання декларантом додаткових документів для підтвердження митної вартості товарів; закріплення гарантованого права декларанта на випуск у вільний обіг декларованих ним товарів не пізніше ніж у 10-денний строк за умови надання гарантій.

Йдеться також про усунення диференціації строків, на які дозволяється тимчасове ввезення громадянами на митну територію України особистого транспорту; функціонування магазинів безмитної торгівлі лише у міжнародних пунктах пропуску через держкордон України, а також на повітряному або водному транспорті комерційного призначення в їх міжнародних рейсах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Митниця хоче посилити контроль за реалізацією товарів іноземного виробництва

Згідно з дорученням глави держави, Кабінет міністрів також має забезпечити підготовку, внесення на розгляд ВР та супроводження в парламенті законопроекту щодо змін до Податкового кодексу. Йдеться зокрема про порядок сплати ПДВ та акцизного податку при здійсненні зовнішньоекономічних операцій.

Зараз ви читаєте новину «Янукович доручив Азарову вдосконалити Митний кодекс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути