четвер, 08 лютого 2018 08:45

Янукович із Росії звернувся до "любих співвітчизників"

Янукович із Росії звернувся до "любих співвітчизників"
Віктор Янукович назвав українську владу "режимом в агонії" і переклав на неї відповідальність за розстріли на Майдані. Фото: АР

Президент-утікач Віктор Янукович відреагував на рішення суду, який дозволив заочне розслідування щодо нього, і звинуватив нинішню владу у злочинах, які інкримінують йому самому.

Його звернення до "дорогих співвітчизників" у Facebook опублікував прес-секретар його сина Олександра Януковича Юрій Кирасир.

"Нинішній український режим пішов на злочинні заходи - за допомогою сили усунути моїх адвокатів від участі в так званій справі про Майдан, яка "розглядається" в Печерському районному суді Києва. Такі дії - це панічна реакція нинішньої влади на те, що з кожним днем ​​в Україні та світі дізнаються все більше фактів причетності її представників до найтяжчих злочинів. Уже в Європі і світі відкрито говорять про причетність "нинішніх керівників" до масових розстрілів людей на Майдані в 2014 році. Називаються конкретні імена - Парубій, Пашинський, Луценко", - переконує Янукович.

Він назвав звинувачення щодо нього у справі про розстріли на Майдані сфабрикованими, а суди - підконтрольними владі.

"Намагаючись звинуватити мене в державній зраді, сфабрикувавши наспіх кримінальну справу, влада сама загнала себе в пастку... Але варто розуміти, цей режим в агонії і його час стрімко йде. І прийде інший час, коли вони відповідатимуть перед законом", - упевнений Янукович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська агресія почалася відразу після приходу до влади Януковича - Наливайченко

7 лютого Печерський райсуд Києва дозволив здійснити заочне досудове розслідування щодо президента-втікача Віктора Януковича, екс-глави СБУ Олександра Якименка та екс-першого заступника СБУ Володимира Тоцького у справі розстрілів на Майдані.

Під час засідання із зали суду вивели адвокатів Януковича Ольгу Просянюк та Олександра Горошинського. У Генпрокуратурі пояснили, що Горошинському оголосили відвід через конфлікт інтересів. А Просянюк було запропоновано брати участь у засіданні як вільному слухачеві, а повноважень захищати Януковича вона не має.

Януковича звинувачують у держзраді, пособництві представникам влади Росії, в умисних діях, вчинених з метою зміни держкордону України, встановленого Конституцією, та веденні агресивної війни.

Зараз ви читаєте новину «Янукович із Росії звернувся до "любих співвітчизників"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути