пʼятниця, 20 квітня 2012 11:39

Янукович хоробро не дає Путіну встановити контроль - Freedom House

Янукович хоробро не дає Путіну встановити контроль - Freedom House
Янукович перешкоджає планам Путіна. Фото: donbass.ua

Президент Віктор Янукович старанно протистоїть планам прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна встановити контроль на пострадянському просторі.

Про це американському виданню The Washington Post заявив представник міжнародної правозахисної організації Freedom House, віце-президент Атлантичної ради США Деймон Вілсон.

Уілсон підкреслив, що український уряд проводить суперечливу політику: з одного боку, Україна хоче інтегруватися в Європу, а з іншого - вихолостити опозицію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затулін тішиться, що Путін повернувся і "прояснить ситуацію" з Україною

"Київ коливається між євразійським нездужанням і амбівалентною Європою, і до тих пір, поки влада буде обмежувати опозицію, вони будуть господарями будинку, проте в повній ізоляції за кордоном", - заявив представник місії Freedom House.

Насправді, підкреслив Вілсон, Україна не повинна вибирати між Росією і Заходом, бо цей вибір - помилковий.

"Дійсно, Президент Янукович хоробро протистоїть планам Путіна встановити контроль над колишніми радянськими республіками за допомогою створення Євразійського союзу, - вважає Уїлсон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін хоче бачити Януковича на своїй інавгурації

"Однак питання полягає в тому, чи бачить Україна своє майбутнє в Європі. Якщо так, то ще не пізно стати на демократичний шлях. України може уникнути міжнародного остракізму, якщо дозволить безперешкодно лікуватися Юлії Тимошенко і Юрія Луценка. А також буде поважати незалежність судів і дозволить опозиції, в тому числі укладеної, взяти участь в осінніх парламентських виборах ", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Янукович хоробро не дає Путіну встановити контроль - Freedom House». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути