четвер, 29 квітня 2010 13:38

Янукович боїться опозиції - політолог

Янукович боїться опозиції - політолог

Президент Віктор Янукович чорне називає білим. Так вважає політолог Олександр Палій, коментуючи його звернення до народу по Чорноморському флоту.

"І те, що він каже, що угода по флоту - це наша перемога, це зовсім не так. Це очевидна поразка його дій і очевидна участь в обмеженні суверенітету країни" - зазначив він.

За словами експерта, коли президент говорить, що весь світ визнав угоду, а тільки опозиція її не визнає, то це свідчить про те, що "в нього збочені джерела легітимності своєї влади".

Мовляв, Європа ніколи не скаже нічого подібного, бо ми суверенна держава, а там живе цивілізоване суспільство.

"Але міняти суверенітет, речі символічного характеру на газ - це те, чого не робить ніхто" - наголосив Палій.

"Головне джерело легітимності влади Януковича - це народ. А він не хоче, щоб на його території перебували іноземні військові бази. Ми побачили за останній час, що слова Януковича нічого не значать.

Він присягав дотримуватися Конституції, але не робить цього. Той кредит довіри, який він отримав на виборах, він убиває своєю політикою Україні, всьому українському. Він говорить про європейський курс, а проводить зворотні дії. Говорить про об'єднання країни, а своїми діями роз'єднує її.

Також за його словами Янукович панічно боїться опозиції.

"Він, очевидно, подивився на мітинг під Верховною Радою у день ратифікації і зрозумів, що там є ознаки зародження того, що було в 2004 році на Майдані" - зазначив Палій.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Янукович боїться опозиції - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

80

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути