Ексклюзиви
субота, 10 грудня 2022 06:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики США з'ясували, що криється за постійними закликами Путіна до переговорів

Аналітики США з'ясували, що криється за постійними закликами Путіна до переговорів
Президент Росії Володимир Путін хоче використати розмови про переговори з Україною, щоб погіршити відносини Києва і західних партнерів. Фото: eastnews.ua

Російський диктатор Володимир Путін хоче використитати постійні заклики до переговорів з Україною, щоб ізолювати її від підтримки західних партнерів та дати можливість своїм військам відновитися.

Пустими балачками про мир президент РФ зображає Київ стороною, що не бажає іти на компроміс чи навіть брати участь у переговорах, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

"Путін прагне використитати будь-яке припинення вогню та вікно для діалогу, аби дати своїм військам час для відновлення сил, таким чином позбавивши Україну ініціативи та підтримки Заходу. Однак угода про припинення вогню, яка досягнеться достатньо швидко, щоб дозволити військам РФ відпочити та переозброїтися цієї зими, вкрай малоймовірна", – вказують аналітики ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хоч завтра": Кремль назвав нову умову закінчення війни в Україні

Переговори про тривале припинення вогню по всьому театру бойових дій потребують часу, зазначають фахівці. Росія та Україна перебувають надзвичайно далеко одна від одної для будь-якої такої угоди.

Водночас позиціонування Путіна в російському інформаційному просторі продовжує коливатися між підтримкою російського міністерства оборони і націоналістичної та провійськової спільноти блогерів.

"Путін, імовірно, пробує зберегти позицію, яку він намагався займати протягом усього свого правління, коли він нібито знає про всі російські проблеми, але не несе за них безпосередньої відповідальності. Більш імовірно, що диктатор розпалює дискусії про припинення вогню насамперед як частину інформаційної операції, спрямованої на посилення розколу між Україною та її прихильниками, зображуючи Київ таким, що не бажає йти на мирний діалог", – додали в Інституті вивчення війни.

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін учора заявив, що РФ "боротиметься" за свої національні інтереси "мирними засобами", а якщо не вийде ‒ "усіма наявними". Також заявив, що війна буде тривалою. Путін також згадав про російського царя Петра I. А Азовське море назвав "внутрішнім", а також повернувся до ядерних погроз.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики США з'ясували, що криється за постійними закликами Путіна до переговорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути