Ексклюзиви
пʼятниця, 26 червня 2020 09:55

Аналітик пояснив, чому вважає Степанова некомпетентним міністром

Аналітик пояснив, чому вважає Степанова некомпетентним міністром
Глава Експертно-аналітичної ради Українського аналітичного центру Борис Кушнірук: "Глава МОЗ Степанов - відверто некомпетентний і йому просто нічого запропонувати суспільству"

Максим Степанов очолює Міністерство охорони здоров'я вже майже три місяці, але за цей час не спромігся надати жодних пропозицій щодо зміни другого етапу медреформи. Профільний парламентський комітет досі чекає від міністра пояснень, заявив голова Експертно-аналітичної ради Українського аналітичного центру Борис Кушнірук.

За його словами, менш ніж за 10 місяців в МОЗ вже третій міністр, причому рівень компетентності нинішнього керівника серйозно навіть не обговорюється.

Кушнірук вважає, що перший етап медичної реформ пройшов в цілому успішно, тому не дивно, що з 1 квітня 2020 другий етап медичної реформи запустили, незважаючи на розповіді, що все там неправильно і потрібно міняти.

Він вважає, що такі складні, багатошарові і довгострокові реформи не можна виписати бездоганно з першого разу. Вони вимагатимуть постійних коригувань і уточнень. Але цим хтось має займатися.

"Не дивлячись на те, що Степанов знаходиться на посту міністра вже майже три місяці, від нього так ніхто і не зміг отримати ніяких конкретних пропозицій щодо зміни другого етапу медичної реформи. Спроби профільного комітету Верховної Ради отримати від нього хоч якісь пояснення нічим не завершилися. Він туди просто не ходить. Певною мірою це зрозуміло. Людині, яка насправді відверто некомпетентна, просто нічого запропонувати народним депутатам і суспільству", - заявив експерт.

Раніше політолог Кирило Сазонов також відзначав, що з часу призначення Максима Степанова Міністром охорони здоров'я пройшло вже три місяці, протягом яких він багато разів критикував медичну реформу попередників, але при цьому свого бачення реформування галузі так і не представив.

Зараз ви читаєте новину «Аналітик пояснив, чому вважає Степанова некомпетентним міністром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути