пʼятниця, 19 квітня 2019 12:06

Якби Вакарчук пішов на вибори, Зеленського не було б у другому турі — соціолог

Якби Вакарчук пішов на вибори, Зеленського не було б у другому турі — соціолог
Якби Вакарчук пішов на вибори, то забирав би електорат Зеленського, каже соціолог.

Якби Святослав Вакарчук пішов на вибори президента, у другому турі з Петром Порошенком могла опинитися Юлія Тимошенко. Про це сказав соціолог Володимир Паніотто.

"Готуючись до цих виборів, політики перевіряли різних популярних осіб, вставляли у соцопитування, наприклад, Олега Винника або Святослава Вакарчука. Вакарчук же займався політичною діяльністю, був депутатом, і його стали перевіряти, можливо, із наміром залучити до кампанії в якійсь якості. Але не "вистрілив" ніхто, крім Зеленського і Вакарчука.

При цьому якщо б Зеленський йшов на вибори одночасно з Вакарчуком, вони б, значною мірою, ділили один і той же електорат, хоча у Зеленського він все ж зміщений на південь і схід, а у Вакарчука – до центру і на захід. І якщо б вони були вдвох, то, швидше за все, у другий тур вийшли б Порошенко і Тимошенко. Але Вакарчук вирішив не йти на вибори, і вийшло що вийшло.

При цьому Зеленський відрізняється від інших, навіть від Вакарчука істотною обставиною. На виборах головний вплив на рейтинги має доступ до телевізора. З огляду наближення до виборів рейтинги розподіляються пропорційно доступу до медіа-ресурсів. За багато останніх років Зеленський провів на телеекранах навіть більше часу, ніж президенти країни", — пояснив соціолог в інтерв'ю "РБК-Україна"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Які аналізи?" — Вакарчук звернувся до Порошенка і Зеленського

Святослав Вакарчук не брав участі у виборах президента. Таку заяву зробив 28 січня.

2007-го музикант пройшов до Верховної Ради за списками блоку "Наша Україна – Народна самооборона". Однак за рік склав свої повноваження. Наступні вибори президента відбудуться 31 березня 2019‑го.

Зараз ви читаєте новину «Якби Вакарчук пішов на вибори, Зеленського не було б у другому турі — соціолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути