Ексклюзиви
неділя, 11 травня 2014 01:42

Ахметов закликає припинити АТО на Донбасі та створює народні дружини

Ахметов закликає припинити АТО на Донбасі та створює народні дружини
Фото: 0692.ua

Ахметівська група Метінвест закликає владу відвести війська з Маріуполя і заявляє про створення народної дружини з числа працівників металургійних комбінатів.

Про це йдеться в заяві групи, розміщеній на офіційному сайті Метінвест.

"Ми закликаємо відмовитися від практики ведення в мирних містах Донбасу великомасштабних боїв із застосуванням Збройних Сил, важкої техніки і озброєння. Ми вважаємо, що українські військові, а також і інші збройні люди повинні негайно покинути місто", йдеться в документі.

На думку авторів заяви, "ще не вичерпані всі можливості мирних переговорів". "Влада ще може і повинна почути голос жителів Донбасу ... Подальші військові операції на території Донбасу призведуть тільки до того, що більшість жителів втратить довіру і повагу до влади".

"Група Метінвест пропонує визнати непоправні помилки, здійснені в Маріуполі і інших містах Донбасу, відвести війська , вступити в діалог з громадянами, терміново вжити компромісні політичні рішення, спрямовані на зняття соціальної напруженості".

Для підтримки порядку в Маріуполі Група Метінвест спільно з муніципальною міліцією створює народні дружини з числа працівників металургійних комбінатів.

"Із завтрашнього дня ці дружини приступлять до патрулювання міста та захисту мирних громадян від мародерів і злочинців, що орудують в місті".

9 травня в ході АТО у Маріуполі загинули 7 осіб, 39 отримали поранення. За інформацією міністра внутрішніх справ, в Маріуполі в п'ятницю загинули 20 людей. За неофіційними даними кількість загиблих - більше 40 осіб. Дані все ще уточнюються.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов закликає припинити АТО на Донбасі та створює народні дружини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути