Ексклюзиви
четвер, 15 травня 2014 13:10

Ахметов почав грати проти Росії - Чорновіл

Ахметов почав грати проти Росії - Чорновіл
Фото: УНІАН

Український олігарх Рінат Ахметов здатен власними ресурсами зупинити сепаратизм на Донбасі.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав екс-нардеп Тарас Чорновіл.

"Ахметов має звичку гратися у серйозні ігри, але заяви робить достатньо однозначні", - оцінив відеозвернення Ахметова колишній парламентар.

За словами екс-нардепа, Ахметов, який зацікавлений в збереженні цілісності країни, вирішив використати "ігри Колеснікова".

"Він зараз опинився у своєрідних лещатах. Він попав у гру, яка не була ним створена і вирішив цю гру використати", - сказав Чорновіл.

"Я думаю, що люди Колеснікова (серед них перший з найвідоміших це Левченко) дійсно розкручували сепаратизм на Донбасі. Розкручували під ігри Колеснкіова. Ахметов у певний момент побачив, що коли це дійшло до межі то можна поторгуватися. Торг відбувся в Донецьку, коли туди приїхав Арсеній Яценюк, і був дуже успішний - вони домовились. На наступний день Ахметов, маючи вже ніби у кишені дуже хороший козир (контроль за регіоном, дуже серйозні економічні перспективи) раптом дізнався, що він все втратив. Тому що включилися у гру росіяни. І він опинився у абсолютно дурній ситуації для себе", - пояснив екс-нардеп.

За словами Чорновола, після цього бізнесмен тримав дуже довгу паузу та спостерігав, як проходитиме антитерористична операція.

"Він побачив, що вона (АТО - ред.) не відбувається взагалі. І після того, як ситуація стала абсолютно критичною, почав проводити перші виходи на патрулювання. Він почав брати під контроль Маріуполь", - зазначив колишній парламентар та додав: заяві Ахметова передував формальний переворот у середовищі сеператистів Донецької області.

Екс-нардеп підкреслює: режим окупації для Ахметова - це знищення його бізнесу.

"Коли він побачив, що тих, з ким можна гратися в ігри, більше не лишається, включився в серйозну гру", - зазначив Чорновіл та згадав про синхронні звернення шахтарських організацій проти сепаратизму на Донбасі.

"Я думаю, що в Ахметова є достатньо власних силових структур. Плюс контроль над частиною донецької міліції. Якщо він серйозно буде готовий, то припинити сепаратизм на Донбасі він реально спроможний. Він зараз уже грає напряму проти Росії", - резюмував екс-нардеп.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов почав грати проти Росії - Чорновіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути