Ексклюзиви
пʼятниця, 18 жовтня 2019 16:46

Адвокат Гладковського оскаржив у суді затримання підзахисного

Адвокат Гладковського оскаржив у суді затримання підзахисного
Адвокат екс-заступника секретаря РНБО Олега Гладковського заявив, що затримання підзахисного є незаконним. Фото: Уніан

Адвокат екс-заступника секретаря РНБО Олега Гладковського подав до суду через незаконне затримання його підзахисного детективами Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Про це йдеться у скарзі, яку подав адвокат затриманого до Шевченківського районного суду.

"Затримання підзахисного Гладковського О. В. є незаконним, позбавлення підзахисного свободи та тримання під вартою не має правових підстав, тягне за собою звільнення підзахисного Гладковського О. В.", - повідомив адвокат.

Він зазначає, що повідомлення про підозру правоохоронці оформили через три години після затримання екс-заступника голови РНБО.

Крім цього, адвокат зазначив, що, згідно з нормами українського законодавства, НАБУ може застосовувати подібні заходи виключно "якщо є обґрунтовані підстави вважати, що можлива втеча з метою ухилення від кримінальної відповідальності особи, підозрюваної у скоєнні тяжкого або особливо тяжкого корупційного злочину".

Як раніше заявляв захисник Гладковського, його підзахисний системно співпрацював зі слідством і не давав підстав для застосування цієї норми. Він з'являвся на допити, надавав необхідну слідчим інформацію, а також після звільнення з держслужби понад десять разів виїжджав за кордон і повертався в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат Гладковського оскаржив у суді затримання підзахисного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути